Суд залишив Кирила Вишинського під вартою

16:13, 1 февраля 2019
Апеляційні скарги залишені судом апеляційної інстанції без задоволення.
Суд залишив Кирила Вишинського під вартою
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 31 січня колегією суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Херсонського апеляційного суду було розглянуто матеріали кримінального провадження за апеляційними скаргами захисників в інтересах К. Вишинського, підозрюваного у вчиненні злочинів, передбачених частиною другою статті 28, частиною третьою статті 109, частиною другою статті 110, частиною першою статті 111 (державна зрада), частиною другою статті 28, частиною першою статті 32, частиною першою статті 161, частиною першою статті 263 Кримінального кодексу України, на ухвалу слідчого судді Херсонського міського суду Херсонської області від 17.01.2019 (31.01.2019 було складено та оголошено лише резолютивну частину ухвали, а 01.02.2019 — повний текст ухвали Херсонського апеляційного суду),. Про це повідомила прес-служба суду.

Оскаржуваною ухвалою слідчого судді суду першої інстанції продовжено строк дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно К. Вишинського строком до 16.02.2019 включно. В апеляційних скаргах захисники посилались на однобічність судового розгляду, невідповідність висновків суду фактичним обставинам провадження, істотне порушення судом вимог кримінального процесуального законодавства.

Заслухавши суддю-доповідача, думку захисників, прокурора, підозрюваного, перевіривши матеріали справи і доводи апеляційних скарг, колегія суддів апеляційного суду дійшла висновків, що слідчим суддею при розгляді клопотання повно та об'єктивно досліджені всі обставини, з якими закон пов'язує можливість застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та його продовження; оскаржувана ухвала слідчого судді відповідає вимогам кримінального процесуального законодавства, є законною, обґрунтованою і вмотивованою, а зазначені в апеляційних скаргах підстави, з яких захисники просять скасувати ухвалу слідчого судді, не є визначеними законом підставами для скасування оскаржуваного судового рішення.

Апеляційні скарги захисників К. Вишинського залишені судом апеляційної інстанції без задоволення, а ухвала слідчого судді Херсонського міського суду Херсонської області від 17.01.2019, якою підозрюваному продовжено строк тримання під вартою — без змін. Отже, К. Вишинський залишатиметься під вартою до 16.02.2019 включно.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що заступник голови Служби безпеки України Віктор Кононенко заявляв, що відомство завершило розслідування кримінального провадження стосовно директора «РІА Новини Україна» Кирила Вишинського, який підозрюється в державній зраді.

Крім того, прокуратура АР Крим і Служба безпеки України (СБУ) перейшли до «активної фази знешкодження антиукраїнської діяльності» чергової російської медіаструктури РІА «Новини-Україна». Також нам стало відомо, що керівник РІА «Новини України» відмовився від українського паспорта.

Додамо, 25 січня, колегія суддів першої судової палати Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду ухвалила судове рішення, яким задовольнила клопотання керівника «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського, котрий перебуває під вартою в Державній установі «Херсонський слідчий ізолятор», про його безпосередню участь у судовому засіданні в суді касаційної інстанції.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва