Справа прокурора-шахрая: стали відомі нові подробиці

13:30, 8 февраля 2019
Суд продовжує досліджувати докази.
Справа прокурора-шахрая: стали відомі нові подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 7 лютого, за участі прокурорів САП Києво-Святошинський районний суд Київської області продовжив судовий розгляд кримінального провадження про обвинувачення колишнього начальника відділу прокуратури Київської області. Про це передає прес-служба САП.

У судовому засіданні колегія суддів досліджує докази сторони обвинувачення, а саме: протоколи та матеріальні носії інформації щодо проведення НСРД.

Наступне засідання у цьому судовому провадженні призначено на 14:00 год. 14 лютого 2019 року.

Нагадаємо, у вересні 2017 року САП скеровано до Києво-Святошинського районного суду Київської області обвинувальний акт про обвинувачення начальника відділу прокуратури Київської області у підбурюванні до надання неправомірної вигоди службовій особі, що займає відповідальне становище, та шахрайстві.

Встановлено, що вказаний службовець підбурив фізичну особу до надання 130 тис. гривень неправомірної вигоди прокурорам органів прокуратури Рівненської області. При цьому прокурор не мав наміру передавати їм гроші, а переслідуючи власну корисливу мету, заволодів частиною цих коштів у сумі 50 тис. гривень, які були отримані ним у квітні та вересні 2016 року.

Під час досудового розслідування за клопотанням прокурора начальника відділу прокуратури Київської області відсторонено від займаної посади, а також остаточно обрано запобіжний захід у вигляді застави в сумі понад 134 тис. гривень. За дисциплінарною скаргою заступника генерального прокурора — керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького Кваліфікаційно-дисциплінарною комісією прокурорів у березні 2018 року обвинуваченого звільнено з посади в органах прокуратури. 

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчими територіального управління ДБР, розташованого у місті Миколаєві, за оперативного супроводу управління Служби безпеки України в Одеській області за вимагання та одержання неправомірної вигоди у розмірі 4 000 доларів США затримано виконуючого обов’язки начальника одного з відділів Національної поліції в м. Одеса.

Крім того, у Житомирській області на хабарі погорів заступник керівника однієї з місцевих прокуратур. Прокурор вимагав 2 тисячі доларів від адвоката обвинуваченого. 

Також нам стало відомо, що начальника одного з відділів «Запорізький державний авіаційний ремонтний завод «МіГремонт» ДК «Укроборонпром» затримали на хабарі.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки