У справі Януковича з’явився несподіваний поворот

14:13, 22 февраля 2019
Захисник колишнього президента звернувся до суду.
У справі Януковича з’явився несподіваний поворот
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Оболонський районний суд м. Києва повідомив, що у справі за обвинуваченням Віктора Федоровича Януковича захисник Байдик О.А. звернувся до суду з заявою про виправлення допущених, на його думку, описок у вироку. Повідомлення оприлюднила прес-служба суду.

«Захисник просить Оболонський районний суд м. Києва виключити з мотивувальної частини вироку посилання на обставину, що пом’якшує покарання Януковича В.Ф.: вчинення злочинів під впливом залежності від представників влади Російської Федерації.

Також захисник просить Оболонський районний суд м. Києва виправити у резолютивній частині вироку суму процесуальних витрат, які підлягають стягненню з Януковича В.Ф. з 98 561 грн 20 коп. на 58 521 грн 20 коп.

Наразі Оболонським районним судом м. Києва вирішується питання щодо необхідності призначення судового засідання задля розгляду заяви захисника», — йдеться у повідомленні.

У суді нагадали, що вироком Оболонського районного суду м. Києва від 24 січня 2019 року Янукович В.Ф. засуджений за вчинення злочину, передбаченого частиною першою статті 111 Кримінального кодексу України, а саме — за державну зраду, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній недоторканності та державній безпеці України, а саме — надання іноземній державі, Російській Федерації, та її представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України.

Також Янукович В.Ф. визнаний винуватим у вчиненні злочину проти миру, передбаченого частиною п'ятою статті 27, частиною другою статті 437 Кримінального кодексу України, а саме — пособництво у веденні агресивної війни.

На підставі статті 70 Кримінального кодексу України, за сукупністю злочинів, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, Януковичу В.Ф. визначено остаточне покарання у вигляді 13 років позбавлення волі.

Водночас Януковича В.Ф. визнано невинуватим у пред’явленому обвинуваченні та виправдано за частиною п'ятою статті 27, частиною третьою статті 110 Кримінального кодексу України у зв’язку з недоведеністю, що в діянні обвинуваченого є склад кримінального правопорушення.

Згідно з вироком суду строк відбування покарання Януковичу В.Ф. буде відраховуватися з часу його затримання.

Вирок суду не набрав законної сили та оскаржений стороною захисту.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що вирок колишньому президенту України Віктору Януковичу, який був визнаний винним у державній зраді рішенням Оболонського районного суду Києва, був оскаржений адвокатом. Апеляційну скаргу розгляне Київський апеляційний суд.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва