Інспектор митної служби вимагав $1200 за фіктивний перетин кордону несправного автомобіля

10:41, 28 февраля 2019
Митнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 10 років.
Інспектор митної служби вимагав $1200 за фіктивний перетин кордону несправного автомобіля
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань Львова спільно зі співробітниками СБУ в Закарпатській області затримали державного інспектора митної служби. За попередньою інформацією, він вимагав та отримав неправомірну вигоду у сумі 1200 доларів США за фіктивний перетин державного кордону технічно несправного автомобіля, повідомляє 28 лютого прес-центр ДБР.

За даними слідства, головний державний інспектор митного поста сприяв власнику автомобіля з іноземною реєстрацією уникнути адміністративної відповідальності у розмірі штрафу 170 тисяч гривень за повторне порушення правил митного транзиту.

Наразі встановлено, що інспектор митної служби сприяв власнику технічно несправного автомобіля в уникненні штрафу, внісши до інформаційної системи митної та прикордонної служб відомості про те, що автомобіль виїхав з території України через Херсонську область до Криму. У рамках кримінального провадження встановлено факт, що вказаний автомобіль не міг залишити територію України, оскільки технічно несправний. За цю послугу митник вимагав та отримав неправомірну вигоду у розмірі 1200 доларів США.

Головного державного інспектора митного поста Закарпатської митниці затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України за оперативного супроводження співробітників СБУ в Закарпатській області.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру в отриманні неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини митнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади терміном до 3 років.

Процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні здійснює Генеральна прокуратура України.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчі центрального апарату ДБР розслідують факт перевищення службових повноважень трьома працівниками патрульної поліції Києва.

Крім того, ми писали, що Держбюро розслідувань затримало керівника сектора одного з відділів поліції в Одеській області під час отримання хабара у $500 від контрабандиста.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Мричко
    Наталія Мричко
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Маруліна
    Любов Маруліна
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Богдан Санін
    Богдан Санін
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва