Перші нотаріуси та державні реєстратори підтвердили професійну компетентність

18:56, 1 марта 2019
Усього успішно склали іспити 40 осіб.
Перші нотаріуси та державні реєстратори підтвердили професійну компетентність
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У період з 19 по 28 лютого державні реєстратори та нотаріуси, тимчасово відключені від реєстрів, а також особи, які вирішили здійснювати реєстраційну діяльність, вперше складали тестування для підтвердження професійної компетентності у сфері державної реєстрації. Про це повідомляє прес-служба Міністерства юстиції України.

За цей період на іспити з’явилась 281 особа. 40 з них склали тестування успішно, у т.ч. двоє нотаріусів. Наступного дня вони отримали сертифікат про проходження тестування і за декілька днів будуть підключені до реєстрів та продовжать роботу.

Під час іспитів були присутні і представники ЗМІ, які могли ознайомитись з процедурою та переконатись у тому, що тестування відбувається автоматизовано, без участі людського фактора.

«Метою цього іспиту є відбір грамотних юристів, компетентних спеціалістів, які шанують букву закону. Тому такий результат тестування мене не здивував. Навпаки, саме на такі показники ми очікували. До слова, ми вирахували середній бал по першому тестуванню, і він становить 57 балів. Це хороший показник», — повідомила заступник міністра з питань державної реєстрації Ірина Садовська.

Окрім того, вона наголосила, що тестування для державних реєстраторів та нотаріусів не є «додатковим іспитом», а навпаки, визначає рівнозначні умови для підключення до реєстрів усіх реєстраторів у разі тимчасового блокування їх доступу.

У Міністерстві додали, що саме тестування триває 2 години, протягом яких особа має відповісти на 100 запитань. Особи, які правильно відповіли на 75 питань і більше, вважаються такими, що успішно пройшли тестування. Результати відомі відразу  кожен учасник бачить їх на екрані свого комп’ютера.

Усі тести, включені до автоматизованого іспиту, були розроблені за участю міжнародних експертів з проекту ЄС «Право-Justice».

Наступні тестування відбудуться вже у березні. Відповідне оголошення буде розміщено на сайті Міністерства юстиції України.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Міністерство юстиції протягом 2019–2020 років реалізує експериментальний проект з організації визначення професійної компетентності осіб, які мають намір здійснювати функції державного реєстратора прав на нерухоме майно та/або державного реєстратора юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Крім того, 19 лютого відбулося перше тестування щодо підтвердження професійної компетентності у сфері державної реєстрації.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси