Розкрадання коштів «Енергоатому»: суд завершив вивчення доказів у справі

17:25, 5 марта 2019
12 березня відбудеться наступне засідання, на якому також розглянуть питання про повернення до обвинувачення прокурора САП Перова.
Розкрадання коштів «Енергоатому»: суд завершив вивчення доказів у справі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 5 березня в Шевченківському районному суді міста відбулося чергове судове засідання з розгляду обвинувального акту у кримінальному провадженні за обвинуваченням низки осіб, у тому числі екс-народного депутата Миколи Мартиненка, а також діючих і колишніх посадових осіб ДП «СхідГЗК» та ДП «НАЕК «Енергоатом» за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 5 ст. 191 та ч. 3 ст. 209 КК України, а саме: у заволодінні коштами вказаних підприємств в особливо великих розмірах, створенні злочинної організації та легалізації (відмиванні) доходів, одержаних злочинним шляхом.

Про це повідомляє прес-служба САП.

У судовому засіданні прокурором оголошені аналітичні матеріали, що стосуються руху коштів між Чеською компанією «ШКОДА ДжіЕс» та Панамським офшором БРАДКРЕСТ, звідки кошти, у свою чергу, перераховувались на рахунки компаній, підконтрольних членам злочинної організації. Також досліджено документи, що стосуються впливу екс-нардепа на кадрові призначення суддів та на закриття кримінальних проваджень, у яких фігурував банк, співвласником якого був депутат.

Відповідно до визначеного раніше судом порядку, на наступному судовому засіданні, що відбудеться о 9:00 12 березня 2019 року, заплановано розглянути заяву керівника САП про перегляд за нововиявленими обставинами рішення суду, яким було відсторонено прокурора Андрія Перова, а також перейти до дослідження доказів, що стосуються заволодіння коштами ДП «СхідГЗК».

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що прокурора САП Андрія Перова відмовились повертати до обвинувачення у справі екс-нардепа Миколи МартиненкаПрокурор отримав відвід після догани КДКП за неповагу до суду. Згодом дисциплінарне покарання було скасоване рішенням Великої Палати ВС.

Також ми повідомляли, що у САП зробили важливу заяву щодо скасування КСУ статті Кримінального кодексу про незаконне збагачення. Стало відомо, що за ст. 368-2 КК САП та НАБУ відкрили 106 кримінальних проваджень.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси