ГПУ повідомила про підозру екс-керівникам ДК «Укрспецекспорт»

17:26, 25 марта 2019
Чиновники зловживали службовим становищем та заволоділи мільйонами.
ГПУ повідомила про підозру екс-керівникам ДК «Укрспецекспорт»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Головною військовою прокуратурою Генеральної прокуратури України повідомлено про підозру колишнім керівникам ДК «Укрспецекспорт», які упродовж 2010-2012 років шляхом зловживання своїм службовим становищем через укладання угоди про співробітництво з іноземною компанією, зареєстрованою в Об’єднаних Арабських Еміратах, з метою виключно забезпечення документального оформлення фіктивних господарських відносин та протиправного перерахування грошових коштів без виконання будь-яких робіт та надання послуг ДК «Укрспецекспорт» по зовнішньоекономічних контрактах, заволоділи грошовими коштами на суму майже 24 млн дол США, що згідно офіційного курсу Національного банку України на час вчинення злочину становить понад 190 млн грн, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Враховуючи, що вказані особи переховуються від органу досудового розслідування, їх оголошено в розшук. При цьому за постановами інших органів досудового розслідування підозрювані також перебувають у розшуку за вчинення корисливих злочинів.

Водночас у період реалізації злочинного плану по заволодінню вказаними грошовими коштами один із підозрюваних, колишній керівник ДК «Укрспецекспорт», був призначений на посаду керівника ДК «Укроборонпром», а у подальшому міністром оборони України.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Вища рада правосуддя звернеться до Генеральної прокуратури з приводу погроз, які надходили судді від імені Сбербанку.

Також відомо, що ГПУ готує підозри для фігурантів корупційного скандалу у Укробонпромі.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді