«Зливав» дані про АТО з 2014 року: екс-працівник СБУ втік у РФ

07:25, 26 марта 2019
Втік колишній працівник СБУ Василь Прозоров.
«Зливав» дані про АТО з 2014 року: екс-працівник СБУ втік у РФ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

До Росії втік колишній працівник СБУ Василь Прозоров. Він зізнався, що після Майдану працював на країну-агресора. Колаборант навіть влаштував у Москві спеціальну прес-конференцію, яку присвятив Дню Служби безпеки України. На ній він розповів про свою підривну діяльність, повідомляє «Обозреватель».

Прозоров працював у центральному апараті СБУ і з 2014 року постачав Росії секретні дані про хід АТО. Під час прес-конференції, організованої кремлівськими пропагандистами, він озвучив низку цинічних фейків про захисників України.

Прозоров заявив, що Київ спочатку нібито передбачав велику кількість жертв серед населення Донбасу, яких хотіли оголосити посіпаками терористів. Також екс-СБУвець збрехав про те, що в зоні бойових дій на Донбасі нібито є українські таємні в'язниці, одна з яких розташована на маріупольському аеродромі. «Кров всоталася в бетон, стіни подряпані нігтями затриманих», — озвучив дику лякалку Прозоров. Він запевнив, що в стінах тих тюрем відбувається безліч вбивств, які нібито лежать на совісті полку «Азов».

Окрім цього, перебіжчик видав «сенсацію» про те, що СБУ проводить операцію «павуки в банці», яка спрямована на дискредитацію органів терористичних «ЛНР» і «ДНР». За його словами, всі ліквідовані ватажки бойовиків — нібито результат роботи СБУ. За словами Прозорова, цим нібито займається 5-е управління департаменту контррозвідки СБУ — диверсійне, під керівництвом британських і американських фахівців, які навчають працівників спецслужби у своїх країнах.

«Я був свідком, коли в травні-липні 2017 року перебував в АТО в ранзі заступника командувача. У Костянтинівському районі трапився підрив автомобіля. Його подали як теракт «ДНР». Але надалі я зрозумів, що троє з постраждалих були працівники СБУ, а один — двічі судимий житель Донецька. Його готували до теракту, але щось пішло не так. Всі отримали наказ забути про цю ситуацію. Офіційна версія — працівники СБУ стали жертвами терористів», — заявив Прозоров.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Росія відмовилася від біженців з Донбасу.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Литвиненко
    Олександр Литвиненко
    секретар Ради національної безпеки і оборони України
  • Наталя Бжассо
    Наталя Бжассо
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Володимир Біоносенко
    Володимир Біоносенко
    голова Миколаївського окружного адміністративного суду
  • Василь Кузь
    Василь Кузь
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Тетяна Фетісова
    Тетяна Фетісова
    суддя Черкаського апеляційного суду