Вимагали кошти від підприємця: на Луганщині судитимуть двох поліцейських

19:27, 28 марта 2019
Правоохоронці отримали неправомірну вигоду на загальну суму 135 000 гривень.
Вимагали кошти від підприємця: на Луганщині судитимуть двох поліцейських
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у Краматорську, завершили досудове розслідування щодо керівника  одного з відділів ГУ Національної поліції в Луганській області та його заступника за фактом вимагання та отримання неправомірної вигоди.

Досудовим розслідуванням встановлено, що поліцейські, користуючись своїм службовим становищем, систематично вимагали гроші від місцевого підприємця  виробника сільськогосподарської продукції. У якості подяки за «співпрацю» вони обіцяли не перешкоджати його підприємницькій діяльності, інакше погрожували заважати вести бізнес. Загалом правоохоронці вимагали та отримали від підприємця неправомірну вигоду на загальну суму 135 000 гривень.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснювала військова прокуратура Об’єднаних сил. За результатами розслідування до суду скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням працівників поліції у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди службовими особами (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

При цьому один з поліцейських, а саме керівник райвідділу також обвинувачується у зберіганні боєприпасів  (ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини поліцейським загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчі теруправління ДБР, розташованого у Хмельницькому, за оперативного супроводу департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України та управління СБУ у Вінницькій області затримали дільничного офіцера за вимагання та отримання неправомірної вигоди.

Крім того, ми повідомляли, що слідчі Полтавського теруправління Державного бюро розслідувань за оперативного супроводу Полтавського управління департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції та процесуального керівництва Генеральної прокуратури України та прокуратури Полтавської області затримали за вимагання та отримання неправомірної вигоди оперуповноваженого Кременчуцького відділу поліції.

Додамо, слідчі теруправління ДБР, розташованого в Львові, за оперативного супроводу співробітників СБУ у Львівській області затримали інспектора одного з батальйонів у правління патрульної поліції у Львівській області під час отримання неправомірної вигоди від призовника на військову службу

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді