Трагедія на Сумщині: жінка втопила немовля і вбила двійню алкоголем

08:45, 6 апреля 2019
На облік до лікаря горе-мати не ставала.
Трагедія на Сумщині: жінка втопила немовля і вбила двійню алкоголем
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У населеному пункті Недригайлів Сумської області місцеві жителі досі не можуть прийти до тями від вчинку односельчанки. На початку березня 27-річна мати народила дитину, викинула її у відро з відходами, а ввечері віднесла до річки, передає «Обозреватель».

Поліція змогла знайти горе-матір тільки за слідами на городі, які вели до річки і назад. Як розповіли у Недригайлівській сільській раді, цій жінці вже кілька разів пропонували провести медичну маніпуляцію, щоб вона не могла мати дітей, оскільки раніше її вже позбавили батьківських прав на двох синів, але вона категорично відмовилася.

«Адже тут все на виду, всі один одного знають. Ніхто навіть не підозрював, що ця Тамілка знову вагітна. Коли немовля знайшли, подумали, що поряд проходить траса, і хтось, проїжджаючи повз, ось так викинув дитину. Але коли поліція сказала, що це Тамілка, люди просто розгнівалися. Та не має вона права на дітей!» — обурюється в розмові місцева пенсіонерка Людмила Володимирівна.

У селищі 27-річна Таміла з'явилася кілька років тому, коли приїхала вчитися в ПТУ. Але училище вона не закінчила, зустріла свого співмешканця Віталія, з яким досі й проживає.

Як розповіла начальник відділу у справах дітей та молоді Недригайлівської сільської ради Світлана Сопік, у 2015 році цю жінку позбавили прав на двох синів 2009 та 2011 років народження. Зараз обидва хлопчики живуть у інших сім'ях.

«На облік до лікаря вона не ставала. Ми вже з лікарем прийшли до них у будинок і за зовнішніми ознаками він сказав, що вона чекає дитину, хоча вона все заперечувала. Вдалося умовити її стати на облік, перевіритися. Вона не хотіла, казала, що народжувати буде вдома, як її пращури. Але вони сподівалися отримувати допомогу на дітей, а для цього потрібні документи з пологового будинку, тільки тому вона погодилася прийти в лікарню. Вона чекала двійню, двох хлопчиків, але діти завмерли ще в утробі від того, що вона зловживала алкоголем»,  розповіла С. Сопік. Після цієї історії, за її словами, лікарі запропонували жінці провести маніпуляцію, встановити спеціальну спіраль, щоб не вагітніла, але вона написала відмову.

Соціальна служба наполягла на тому, щоб ця жінка пройшла лікування від алкоголізму. «Їй зробили крапельниці, і півроку вона не пила. Ми їм допомагали дровами. У них у будинку розвалилася піч, поки вони не зловживали спиртним, то відремонтували її, купили холодильник. Але на цьому все закінчилося. Далі лікуватися вона не захотіла. А нас тепер і у двір до себе вони не пускають»,  скаржиться Сопік.

А про останню вагітність цієї жінки ніхто в селі навіть не підозрював, оскільки вона ходила у зимовому одязі, і живота не було помітно. «Коли в поліцію подзвонили й повідомили про страшну знахідку в річці, всі подумали, що це не місцеві. Але поліція все-таки пішла до цієї жінки і побачила сліди на снігу, які через город вели до річки й назад»,  розповідає Сопік. Коли поліцейські прийшли в будинок до цієї сім'ї, вони відразу помітили сліди недавніх пологів. Породілля була п'яна. Вона навіть не заперечувала, що нещодавно народила дитину, але немовляти в будинку не було.

У відділенні поліції вона вже зізналася, що народила дитину у відро з відходами. За її словами, вона навіть не підозрювала, що вагітна, просто їй вранці стало зле, вона сіла на відро з відходами та «ось так вийшло». Експертиза встановила, що немовля захлинулося. Зараз жінці вручили підозру за ст. 117 КК України (умисне вбивство матір'ю своєї новонародженої дитини). Щоправда, поки вона перебуває вдома.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала про страшну трагедію на Полтавщині, де жінка вбила дочку-інваліда та звела рахунки з життям. Місцева жителька вкоротила собі віку в зашморгу, а перед тим повісила свою дорослу 33-річну дочку, яка була інвалідом з народження. Вона залишила передсмертну записку, в якій пояснила, що доньку забирає з собою, аби та не була ні для кого тягарем. 

Також ми повідомляли, що під Одесою затримали чоловіка, який вбив власну доньку.  

Крім того, стало відомо, що на Рівненщині жінка сховала мертве немовля у підсобці. Горе-матір наковталась піґулок для того, щоб викликати передчасні пологи.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області