ДБР змусило військовослужбовця повернути до бюджету 745 тисяч гривень

13:03, 27 апреля 2019
З військової частини зникло 25 тонн паливно-мастильних матеріалів.
ДБР змусило військовослужбовця повернути до бюджету 745 тисяч гривень
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі теруправління ДБР, розташованого в м. Миколаїв, за процесуального керівництва військової прокуратури Південного регіону України закінчили розслідування щодо військовослужбовця, підозрюваного у недбалому ставленні до служби.

Досудовим розслідуванням встановлено, що в 2018 році, внаслідок недбалого виконання начальником пункту заправки пальним військової частини А2238 своїх обов’язків, з військової частини зникло 25 тонн паливно-мастильних матеріалів. Це спричинило тяжкі наслідки на загальну суму понад 745 000 гривень. Після цього, з метою приховання втрат пального, посадовець вніс в документи з обліку палива завідомо неправдиві відомості.

Дії військовослужбовця слідчі ДБР кваліфікували як службове підроблення (ч.1 ст. 366 Кримінального кодексу України) та недбале ставлення до військової служби, вчинене в умовах особливого періоду (ч.3 ст.425 Кримінального кодексу України).

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 7 років. Втім підозрюваний визнав свою вину та компенсував завдані його діями збитки в повному обсязі, а це майже 745 тисяч гривень.

До Приморського районного суду м. Одеса скеровано обвинувальний акт із угодою про визнання винуватості.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчі ДБР затримали ревізора-інспектора ДФС у Чернівцях під час отримання $700 хабара.

Крім того, на систематичних хабарах викрили заступника начальника відділу управління превентивної діяльності ГУНП у Києві.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей