Інавгурація президента: у Раді повідомили дату проведення

18:48, 3 мая 2019
Рада не порушуватиме закон у такому важливому питанні, як інавгурація президента.
Інавгурація президента: у Раді повідомили дату проведення
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Перший заступник спікера Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що дату інавгурації переможця президентської гонки Володимира Зеленського призначать з 14 травня. Про це вона повідомила на телеканалі «Прямий».

«Я переконана, що Верховна Рада оперативно прийме постанову про призначення дати інавгурації. Я переконана, що на перший пленарний тиждень, який розпочнеться 14 травня, буде прийнято постанову про дату інавгурації» зауважила Геращенко. За її словами, Рада не порушуватиме закон у такому важливому питанні, як інавгурація президента.

Зазначимо, що згідно з ч. 2 ст. 87 ЗУ «Про вибори Президента України», новообраний Президент України набуває повноважень з моменту складення присяги українському народові на урочистому засіданні Верховної Ради України.

Відповідно до Порядку проведення інавгурації, урочисте засідання ВР, присвячене складенню присяги новообраним Президентом України,  проводиться у сесійному залі Верховної Ради на підставі офіційно оголошених ЦВК результатів виборів. День проведення таких урочистостей визначається рішенням Верховної Ради України за поданням голови Верховної Ради України.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала про те, що в «Голосі України» опубліковано офіційні результати президентських виборів.

Також публікувалася позиція Володимира Зеленського щодо діяльності антикорупційних органів.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва