Десятки будинків у Києві можуть «відрізати» від електрики: що слід знати

06:00, 8 мая 2019
Електроенергію можуть вимкнути для НСК «Олімпійський» та лікарні «Феофанія».
Десятки будинків у Києві можуть «відрізати» від електрики: що слід знати
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Постачальник електроенергії «Київські енергетичні послуги» закликає юридичних клієнтів-боржників терміново погасити заборгованість за спожиту електроенергію. Зокрема, йдеться про тих, хто обслуговує багатоквартирні житлові будинки, дачні товариства та спортивні споруди. Вже зроблено перші кроки у процедурі обмеження електропостачання боржників, передає vechirniy.kyiv.ua.

 «Київські енергетичні послуги» надали оператору системи розподілу перелік об‘єктів міста, що порушили умови укладених договорів та мають значні борги за спожиту електричну енергію.Серед таких об‘єктів є спортивні споруди (НСК «Олімпійський»), дачні товариства (наприклад, кооперативне дачне товариство «Чорнобилець»), медичні заклади (наприклад, лікувально-профілактичний комплекс «Феофанія») та ряд підприємств житлово-комунального господарства (наприклад, «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Шевченківського району м. Києва»).

Окреме занепокоєння викликають житлові обслуговуючі компанії, адже саме вони повинні сплачувати за електроенергію, що використовується для освітлення сходів, сходових майданчиків та роботи ліфтів.

 Декілька підприємств вже мають борги, які становлять сотні тисяч гривень. Серед боржників: ТОВ «Житлокомфорт» (обслуговує одразу декілька будинків на вулицях Воздвиженській, Кожум‘яцькій, будинки на вулицях Івана Гонти, Градинській, Харківському шосе, Артема), ТОВ «Місто для людей Київ» (декілька об‘єктів по вул. Сергія Данченка, будинки на вул. Обухівській та проспекті Перемоги), ТОВ «Місто для людей «Повітрофлотський» (будинки на Стратегічному шосе та вулиці Шолуденка), ТОВ «Місто для людей «Французький квартал-2» (будинки по вулиці Предславинській).

Відомо, що жителі будинків сумлінно сплачують за спожиті комунальні послуги, а обслуговуючі компанії навпаки накопичують борги.Враховуючи соціальну значимість деяких об‘єктів, «Київські енергетичні послуги» закликають керівників підприємств виконати фінансові зобов‘язання перед постачальником. У випадку несплати боргу, згідно п. 13.4. Договору, постачальник залишає за собою право достроково розірвати договір про постачання електричної енергії.

Згідно чинного законодавства, у такому разі боржники переходять до так званого «постачальника останньої надії», що може призвести до зростання вартості житлово-комунального обслуговування для населення. При цьому, постачання електричної енергії до місць загального користування може бути обмежене, що спричинить додаткові незручності для жителів будинків.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України пояснили, що автоматичного нарахування пені за борги по комуналці не буде.

Крім того, ми писали, що киянам назвали десять проблемних об'єктів нерухомості.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси