Закон про мову: до Окружного адмінсуду Києва надійшов позов

17:25, 10 мая 2019
Позивач хоче, щоб суд заборонив підписувати та публікувати закон.
Закон про мову: до Окружного адмінсуду Києва надійшов позов
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

До Окружного адміністративного суду Києва надійшла заява про забезпечення позову від ГО «Інститут правової політики та соціального захисту імені Ірини Бережної» до голови Верховної Ради України Андрія Парубія щодо заборони підписувати ЗУ «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Про це передає офіційний сайт ОАСК.

«Зокрема, позивач просить суд у порядку забезпечення адміністративного позову заборонити голові Верховної Ради України та будь-кому з окремих народних депутатів та працівників апарату ВРУ вчиняти будь-які дії, спрямовані на підписання відповідного закону, направлення його на підпис Президентові та подальше офіційне опублікування.

Наразі судом вирішується питання щодо наявності правових підстав для вжиття заходів забезпечення позову до подання відповідного позову до Окружного адміністративного суду Києва. Згідно з ч. 2 ст. 150 КАСУ, забезпечення позову допускається як до пред’явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи»,  йдеться у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що 17 квітня до суду надійшов позов Давида Жванії, в якому він просить суд заборонити високопосадовцям, зокрема, і суддям Верховного Суду виїжджати за кордон протягом року після проведення виборів.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді