В Україні почала працювати місія МВФ: що відомо

11:59, 21 мая 2019
Місія Міжнародного валютного фонду прибула, щоб надати оцінку українським реформам.
В Україні почала працювати місія МВФ: що відомо
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 21 травня в Україні почала свою роботу місія Міжнародного валютного фонду, яка прибула, щоб надати оцінку українським реформам, які Кабінет міністрів зобов’язався провести в межах програми співпраці, передає hromadske.ua.

Відомо, що місія МВФ перебуватиме в Україні протягом двох тижнів. За цей період представники фонду планують провести низку зустрічей з українськими урядовцями. За підсумками роботи місії мають ухвалити рішення про готовність України до отримання нового траншу в розмірі 1,3 мільярда доларів.

Зазначимо, що серед вимог МВФ до України було зрівняння цін на газ для населення з ринковими цінами, проведення реформи у банківському секторі, зменшення розміру дефіциту державного бюджету. Також до цих вимог додалося запровадження кримінальної відповідальності за незаконне збагачення, яку Конституційний Суд визнав неконституційною.

Крім того, в Україні працюватимуть представники ЄС, які ухвалюватимуть рішення про продовження програми макроекономічної допомоги та виділення нового траншу у розмірі 500 мільйонів євро. Для ЄС ключовою умовою надання траншу є продовження співпраці з МВФ.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Міжнародний валютний фонд запропонував ввести податок на викиди двоокису вуглецю в повітря.

Ще МВФ підтримує реформу корпоративного управління ПриватБанку.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва