Розстріл хлопчика копами під Києвом: у справі про вбивство дитини 5 підозрюваних

18:15, 5 июня 2019
Правоохоронці, підозрювані в злочині, стріляли з рушниці.
Розстріл хлопчика копами під Києвом: у справі про вбивство дитини 5 підозрюваних
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що в дитину, яка отримала смертельні поранення в Переяслав-Хмельницькому 31 травня, стріляли з рушниці, а серед підозрюваних є жінка, яка заховала зброю, передає 5 червня «Інтерфакс-Україна».

За словами Авакова, правоохоронці, підозрювані в цьому злочині, стріляли з рушниці і не використовували табельну зброю. «Справа не в зброї, в даному випадку зброя не була табельною. У даному випадку приватна група з 4 осіб виїхала постріляти. Ми вважаємо, що вони були напідпитку, адвокати кажуть, що ні», — сказав глава МВС.

«Але якщо ти поліцейський, якщо ти державний службовець, у тебе є норми поведінки, які ти не можеш порушувати, навіть якщо ти зараз не на службі»,  додав Аваков.

Він також підкреслив, що у вбивстві дитини 5 підозрюваних. «На мою думку, п'ять підозрюваних у цьому вбивстві: четверо тих, хто стріляв (хто саме, визначить слідство, може, всі, може, один, чия куля, і т.д.), а також жінка, яка заховала ту рушницю і таким чином сприяла приховуванню злочину. Це теж необхідно кваліфікувати, але це справа зараз ДБР»,  додав міністр.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що двоє патрульних розпивали спиртні напої під час свого вихідного. Вони вирішили постріляти з вогнепальної зброї по металевим банкам, які перебували в місці, де були люди. Під час пострілів вони влучили у малолітнього хлопчика, який у цей час був на дитячому майданчику.

Також ми писали, що хлопчика з тяжкою відкритою проникаючою черепно-мозковою травмою було госпіталізовано. Дитина померла у лікарні.

Відомо, що поліцейським оголошено остаточну підозру. Санкція статті передбачає покарання аж до довічного позбавлення волі.

Нещодавно з’явилося повідомлення, що суд арештував першого підозрюваного у вбивстві дитини, а пізніше — і другого підозрюваного.

Користувачі соцмереж жваво коментують розвиток подій навколо вбивства 5-річного хлопчика.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Мричко
    Наталія Мричко
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Маруліна
    Любов Маруліна
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Богдан Санін
    Богдан Санін
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва