Вимагав $800: під суд піде прикордонник з Харкова

20:22, 20 июня 2019
Прикордоннику загрожує штраф або позбавлення волі на строк до п’яти років.
Вимагав $800: під суд піде прикордонник з Харкова
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо вимагання й отримання неправомірної вигоди одним з начальників Східного регіонального управління Держприкордонслужби. Про це повідомляє офіційний сайт ДБР.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснювала військова прокуратури Харківського гарнізону. Матеріали кримінального провадження скеровано до суду.

«У ході досудового розслідування встановлено, що прикордонник у грудні 2018 року вимагав і отримав неправомірну вигоду в сумі 800 доларів США від громадянина України за сприяння у переправленні через державний кордон України на територію Російської Федерації поза прикордонним і митним постом партії одягу», — йдеться у повідомленні.

Прикордонник обвинувачується в прийнятті пропозиції, обіцянки або одержанні неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 369-2 Кримінального Кодексу України).

Санкція статті передбачає штраф від 750 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що на Буковині затримали зухвалого прикордонника.

Крім того, слідчими теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Львові, спільно з працівниками відділу внутрішньої та власної безпеки Львівського прикордонного загону Держприкордонслужби затримано заступника начальника одного з відділень Львівського прикордонного загону при наданні неправомірної вигоди своєму колезі.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва