Київське метро: стало відомо, чи зросте вартість проїзду

19:43, 24 июня 2019
Проїзд у київському метро є одним із найдешевших у світі.
Київське метро: стало відомо, чи зросте вартість проїзду
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Києві поки не планують підвищувати вартість проїзду у метрополітені. Про це заявив очільник столиці Віталій Кличко, передає Главком.

«У найближчий рік не плануємо. Ми дуже сподіваємось, що гривня не впаде, але хочу нагадати, що проїзд у київському метро є одним із найдешевших у світі, і це не таємниця. І у нас, на жаль, транспортна галузь є дотаційною», — сказав Кличко.

Водночас мер Києва зауважив: щоб запустити метро на Троєщину, потрібно кілька років.

«Бо це наступний етап після запуску автосполучення через міст. Тому зараз ми працюємо над тим, аби до кінця наступного року відкрити рух авто Подільсько-Воскресенським мостом. Цей дворівневий міст: верхній рівень — для пересування автомобілів, нижній — для метро. Навантаження на столичні мости через Дніпро велике: у часи пік на 130% перевищує проектне. Нам багато мостів потрібно ремонтувати. Це ми вже робимо з Південним мостом,  наступного року також будемо ремонтувати міст Метро, міст Патона, які також перебувають у передаварійному стані. І нам потрібно запустити рух Подільсько-Воскресенським мостом, на будівництво якого будемо кидати всі сили», — зазначив Кличко.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, чи подорожчає проїзд у київських маршрутках у випадку подорожчання пального через обмеження поставок з РФ.

До того ж, суд ухвалив рішення у справі за позовом Кабміну про право на безкоштовний проїздПраво на пільговий проїзд не може бути обмежене 30 поїздками.

Також ми повідомляли, що КСУ завершив відкриту частину розгляду справи про пільги для учасників бойових дійНародні депутати наполягають на гарантованому і безумовному характері пільг і соцвиплат для ветеранів війни.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки