Погорів на хабарі в $1000: у Києві затримали поліцейського

14:42, 15 июля 2019
Правоохоронцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 10 років.
Погорів на хабарі в $1000: у Києві затримали поліцейського
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі столичного теруправління ДБР затримали оперативного співробітника Солом’янського Управління поліції Головного управління Національної поліції в місті Києві. Про це повідомляє офіційний сайт Бюро.

За попередньою інформацією, оперативний співробітник вимагав та отримав неправомірну вигоду в сумі 1000 доларів США за повернення майна, а саме мотоциклу «Suzuki-R1000», який раніше вилучили працівники поліції.

Під час отримання неправомірної вигоди правоохоронця затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального Кодексу України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням такої вигоди).

У разі доведення вини правоохоронця йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 5 до 10 років з конфіскацією майна. 

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що НАБУ разом із департаментом «К» Служби безпеки України викрило на одержанні хабара заступника голови Державної архівної служби

Також детективи Державного бюро розслідувань затримали заступника начальника Департаменту культури Київської міської державної адміністрації під час отримання хабара у 2 тисячі доларів.

Додамо, Державне бюро розслідувань та Генеральна прокуратура України завершили досудове розслідування у справі «чорних ріелторів» — злочинної групи, учасниками якої були суддя Солом’янського райсуду Києва, два адвокати, нотаріус та ще двоє громадян.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області