Уряд призначив нових членів наглядові ради ПриватБанку

12:32, 18 июля 2019
Оновлена наглядова рада ПриватБанку запрацює у новому складі з 30 липня 2019 року.
Уряд призначив нових членів наглядові ради ПриватБанку
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабмін призначив трьох нових незалежних членів наглядової ради у ПриватБанку, таким чином запустивши повноцінну роботу оновленої наглядової ради фінансової установи.

Рішення ухвалили на сьогоднішньому засіданні Кабінету міністрів України. За словами міністра фінансів Оксана Маркарової, необхідність в призначенні нових членів наглядової ради ПриватБанку виникла у зв’язку з тим, що раніше відібрані члени наглядової ради банку відмовилися подавати електронну декларацію про доходи відповідно до чинного законодавства.

«По ПриватБанку троє відібраних комісією й затверджених членів наглядової ради відмовилися подавати електронну декларацію, тому комісія завершила роботу з додаткового відбору трьох незалежних кандидатів з короткого списку, який у нас був. Після нашого рішення зможе повноцінно працювати нова наглядова рада ПриватБанку», — сказала міністр фінансів, не називаючи при цьому прізвищ.

«Я довіряю міжнародним партнерам, які відбирають людей, тому у мене немає жодних заперечень щодо призначення», — додав прем'єр-міністр Володимир Гройсман, коментуючи прийняте рішення.

Згодом прес-служба Міністерства фінансів повідомила, що новими незалежними членами наглядової ради ПриватБанку стали Себастьян Шьонайх-Каролат, Ольга Томаш і Роман Сульжик, які почнуть виконувати свої повноваження з 30 липня 2019 року.

«Призначення сприятиме формуванню наглядової ради ПриватБанку в повному складі — дев'ятеро членів, з яких шестеро — незалежні, а троє — представники держави відповідно до статті 7 закону України «Про банки і банківську діяльність».

У Міністерстві фінансів нагадали, що 13 червня Енгін Акчакоча, Андреа Монета і Стівен Силіг, яких уряд призначив членами наглядової ради ПриватБанку за результатами відкритого конкурсу, подали заявки про відмову від посади за власним бажанням у зв’язку з неприйнятністю вимог антикорупційного законодавства України щодо електронного декларування активів.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що уряд підтримав створення незалежної наглядової ради в системі безоплатної правової допомоги

Крім того, ми писали про те, що Рада збільшить кількість жінок на керівних посадах у держустановах.

 

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Антоніна Славицька
    Антоніна Славицька
    народний депутат України, кандидат юридичних наук
  • Віталій Зуєв
    Віталій Зуєв
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Палюх
    Наталія Палюх
    суддя Залізничного районного суду м. Львова
  • Світлана Таран
    Світлана Таран
    суддя Південно-західного апеляційного господарського суду