Встановлення граничних тарифів на теплопостачання: рішення суду

11:58, 15 августа 2019
Суд відмовив у задоволенні заяви про забезпечення позову щодо зупинення дії постанови КМУ.
Встановлення граничних тарифів на теплопостачання: рішення суду
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Окружний адміністративний суд міста Києва, розглянувши заяву про забезпечення позову щодо зупинення дії постанови уряду, якою були встановлені граничні ціни/тарифи на послуги теплопостачання для населення, відмовив у її задоволенні. Про це повідомляє офіційний сайт ОАСК.

Наразі позивачем не доведені обставини, які б указували на очевидну небезпеку заподіянню шкоди його правам та інтересам і які б унеможливили їх захист без вжиття відповідних заходів до ухвалення рішення у справі.

На думку суду, посилання заявника на порушення норм законодавства при затвердженні постанови КМУ «Деякі питання захисту прав споживачів комунальних послуг» як на підставу необхідності вжиття заходів забезпечення позову свідчать про незгоду позивача із затвердженою урядом постановою та є обґрунтуванням майбутніх позовних вимог, яким суд буде надавати правову оцінку під час розгляду справи. Зазначимо, що така позиція позивача не може бути підставою для вжиття заходів забезпечення позову шляхом зупинення дії рішення Кабміну.

В ОАСК нагадали, що до суду надійшла заява від КП «Уманьтеплокомуненерго» про забезпечення позову щодо зупинення дії постанови уряду, якою були встановлені граничні тарифи на опалення і постачання гарячої води для населення.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що суд просять зупинити дію постанови щодо встановлення тарифів за комуналку.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва