Інформація про публічні закупівлі вноситься по-новому: на які ключові зміни варто звернути увагу

16:15, 23 сентября 2019
Конкретизовано та розширено інформацію про публічні закупівлі, яка формується в електронній системі закупівель.
Інформація про публічні закупівлі вноситься по-новому: на які ключові зміни варто звернути увагу
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

З 20 вересня 2019 року діє наказ Мінекономрозвитку і торгівлі №1341 «Про внесення змін до Порядку розміщення інформації про публічні закупівлі».

Завдяки документу уточнені терміни, а також конкретизовано та розширено інформацію про публічні закупівлі, яка формується в електронній системі закупівель.

Так, зазначено, що автоматизоване робоче місце замовника/централізованої закупівельної організації/учасника — електронний сервіс на авторизованих електронних майданчиках, який забезпечує створення, подання, обробку та оприлюднення інформації про публічні закупівлі на веб-порталі, створення, подання і зміну інформації та документів для участі у процедурах закупівель, одержання інформації та повідомлень про закупівлі, подання скарг до органу оскарження, обмін інформацією між замовником та ЦЗО, одержання і передання інформації та документів під час проведення моніторингу публічних закупівель в електронній системі закупівель через Інтернет.

Автоматизоване робоче місце органів державного фінансового контролю — електронний сервіс на веб-порталі, який забезпечує реєстрацію працівників органу державного фінансового контролю, автоматичне розміщення, одержання і передання інформації та документів під час проведення моніторингу закупівлі, користування системою автоматичних індикаторів ризиків та сервісами з автоматичним обміном інформацією, доступ до якого здійснюється за допомогою мережі Інтернет.

Визначено що є інформацією про публічні закупівлі, яка формується в електронній системі закупівель. Це:

  • інформація про закупівлі, яка підлягає оприлюдненню на веб-порталі відповідно до Закону "Про публічні закупівлі";
  • повідомлення, які надсилаються учасникам в електронній системі закупівель;
  • інформація та документи, що подаються замовниками до ЦЗО, для проведення в їх інтересах процедур закупівлі та закупівлі за рамковими угодами;
  • інформація та документи, що подаються для участі у процедурах закупівель;
  • інформація та документи, що створюються та подаються під час проведення моніторингу закупівлі;
  • звернення та скарги, що подаються через електронну систему закупівель;
  • рішення про прийняття скарги до розгляду, припинення розгляду скарги та про результати розгляду скарг, що розміщуються в електронній системі закупівель.

Відтепер розміщення інформації в електронній системі закупівель здійснюється замовником/ЦЗО/учасником/органом оскарження/органами державного фінансового контролю шляхом заповнення електронних форм, реалізованих в електронній системі закупівель, з окремими полями та завантаження відповідних електронних документів через автоматизоване робоче місце замовника/ЦЗО/учасника/органу оскарження/органів державного фінансового контролю.

У разі, якщо інформація, розміщена в електронній системі закупівель шляхом завантаження електронних документів, містить відомості, що відрізняються від тих, які розміщені шляхом заповнення електронних форм з окремими полями, автентичною вважається інформація, розміщена шляхом заповнення електронних форм з окремими полями.

Оприлюднення інформації на веб-порталі здійснюється електронною системою закупівель автоматично.

Також визначено порядок дій унесення та/або заповнення інформації через автоматизовані робочі місця у разі технічних збоїв.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла, що Верховна Рада ухвалила законопроект №1076 «Про внесення змін до Закону України «Про публічні закупівлі» та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення публічних закупівель», який передбачає удосконалення Prozorro.

Крім того, ми писали, які нові підходи до оскарження процедур закупівель пропонують «слуги народу».

Також відомо, що законопроект про публічні закупівлі збільшить кількість підстав для викидання учасників з тендерів

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна П'єнта
    Інна П'єнта
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Ольга Склярук
    Ольга Склярук
    суддя Східного апеляційного господарського суду