Тривалий перехідний період дозволить підприємцям адаптуватися до змін в системі РРО

13:10, 24 сентября 2019
ДПС має рік до введення фіскалізації платників єдиного податку окремих галузей і півроку до моменту введення програмних реєстраторів розрахункових операцій.
Тривалий перехідний період дозволить підприємцям адаптуватися до змін в системі РРО
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Голова Державної податкової служби Сергій Верланов вважає, що тривалий перехідний період дозволить підприємцям адаптуватися до змін в системі РРО. Про це йдеться на сторінці Державної податкової служби України у Facebook.

У повідомленні йдеться, що ДПС має рік до введення фіскалізації платників єдиного податку окремих галузей і півроку до моменту введення програмних реєстраторів розрахункових операцій. Такі зміни передбачаються законопроектами №1053-1 та №1073, ухваленими Верховною Радою України наприкінці минулого тижня.

За словами голови ДПС, цей час в Податковій службі планують використати для широкої інформаційної кампанії, до якої залучатимуться не тільки податківці, але й виробники РРО.

«Система програмних РРО не виникла на порожньому місці. Протягом останнього року на базі Міністерства фінансів України та ДФС, а тепер і ДПС проводився експеримент із застосування новітніх РРО. Було прийнято заявки від 8 виробників, на сьогодні протестували програмні продукти 6 виробників», — розповів Сергій Верланов.

Очільник ДПС зауважив, що важливим є те, що новітні пристрої можуть працювати в offline. Повідомляється, що у такому режимі можна буде працювати 36 годин, а потім надіслати звіт в ДПС.

За рік перехідного періоду в ДПС спільно з Мінфіном проаналізують ситуацію із покриттям Інтернету в країні і на підставі цього внесуть відповідні зміни, які врегулюють питання, де можна працювати без використання РРО через відсутність Інтернету.

«Ми, як ДПС, будемо надавати будь-яку допомогу, проводити роз’яснювальну роботу серед підприємців для того, щоб показати, що це не є ускладненням. Навпаки, це шанс упорядкувати бізнес, показати банкам, без найму висококваліфікованих чи бухгалтерських компаній чи витрачання додаткових ресурсів, свою картину дня, картину тижня, картину місяця, картину року. І під це залучати кредити, починати розвивати свій бізнес для того, щоб заробляти більше, бути більш ефективними і конкурентоздатними», — підкреслив Сергій Верланов.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла, що бізнес отримав можливість використовувати програмні реєстратори розрахункових операцій

Крім того, ми писали, що з’явилася перша реакція народних депутатів щодо законів про кешбек та касові апарати.

Також відомо, які пропозиції підприємців щодо касових апаратів вдалося відстояти на Комітеті.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Лариса Рогач
    Лариса Рогач
    голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду
  • Віктор Валюх
    Віктор Валюх
    голова Волинського окружного адміністративного суду
  • Олена Білоконь
    Олена Білоконь
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Євген Синельников
    Євген Синельников
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді