Місія МВФ завершила візит до України: прем'єр-міністр повідомив важливі подробиці

11:05, 27 сентября 2019
У Фонді дали позитивну оцінку вже досягнутим показникам України.
Місія МВФ завершила візит до України: прем'єр-міністр повідомив важливі подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук повідомив, що 26 вересня місія МВФ під керівництвом Рона ван Родена завершила свій двотижневий візит до Києва. Відповідна заява з’явилась на його офіційній сторінці у Facebook.

«Це були два тижні насичених, важких та важливих консультацій.

Заспокою одразу паніку, яка вчора розлетілась в українських ЗМІ — переговори з міжнародними партнерами в активній фазі. Ми розпочали обговорення нової 3-річної програми підтримки в рамках механізму розширеного фінансування.

Протягом наступних декількох тижнів ми продовжуватимемо переговори, аби отримати так званий staff agreement — рекомендації ради директорів МВФ для відкриття нової програми співпраці з Україною.

Керівник місії МВФ пан Роден дав позитивну оцінку вже досягнутим показникам. Наголосив на відновленні макроекономічної стабільності після 2014-2015 років, зменшенні внутрішніх та зовнішніх дисбалансів завдяки обґрунтованій фіскальній та грошово-кредитній політиці, зменшенні дефіциту поточного рахунку до 3-3,5% ВВП та відновленні обсягів міжнародних резервів — нині становлять понад $20 млрд США.

Головним досягненням він назвав усунення квазіфіскального дефіциту енергетичного сектору і додав, що заходи, вжиті для реструктуризації банківської системи, були критично важливими для економічної стабілізації та економічного зростання.

Однак попереду маємо великий обсяг роботи, аби збільшити український ВВП та створити в Україні реальну ринкову економіку.

Будемо покращувати бізнес-середовище та проводити ключові реформи, заплановані нашим урядом — велику приватизацію держпідприємств, реформу агросектору, боротьбу з корупцією. Важливим залишається також успішне проведення судової реформи!

Забезпечення незалежності Національного банку та захист фінансової стабільності залишаються пріоритетом нашого Уряду та маркером для наших міжнародних партнерів», — повідомив прем’єр.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що Україна може отримати 6 млрд доларів від МВФ.

Крім того, ми писали, що Міжнародний валютний фонд готовий до співпраці з Україною.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду