Побиття людей на мітингу: справу екс-беркутівця передали до суду

18:50, 30 сентября 2019
Командира роти «Беркут» обвинувачують у перевищенні влади, що супроводжувалося насильством під час проведення акції протесту.
Побиття людей на мітингу: справу екс-беркутівця передали до суду
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Генпрокуратура завершила розслідування і направила до суду обвинувальний акт стосовно командира роти ПМОП «Беркут» при ГУ МВС України у Києві за підозрою у перевищенні влади, що супроводжувалося насильством під час проведення акції протесту біля Києво-Святошинського районного суду. Про це повідомляє прес-служба Управління спеціальних розслідувань ГПУ.

Указаному керівнику підрозділу міліції спецпризначення інкриміновано вчинення, спільно з підлеглими співробітниками, з перевищенням влади та своїх службових повноважень 10.01.2014, під час проведення громадянами та народними депутатами України акції протесту біля Києво-Святошинського районного суду, незаконного перешкоджання проведенню мітингу, неправомірне застосування сили до учасників акції протесту та інших перехожих громадян, унаслідок чого безпідставно заподіяно тілесні ушкодження 11 громадянам, двом народним депутатам України та журналісту.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ст. 340, ч. 2 ст. 365, ч. 1 ст. 171 КК України (перевищенні влади, умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів та незаконне перешкоджання проведенню зборів, мітингів).

В іншій частині досудове розслідування триває.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що суд розглянув апеляційні скарги у справі екс-беркутівців

Крім того, ми писали, що екс-прокурора та слідчу обвинувачують у скоєнні злочину під час Революції Гідності.  

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва