Американським топ-чиновникам заборонять вести бізнес в Україні: Джон Кеннеді зробив заяву

11:24, 3 октября 2019
Законопроект поширюється на членів сімей конгресменів, сенаторів, міністрів, віце-президента і президента.
Американським топ-чиновникам заборонять вести бізнес в Україні: Джон Кеннеді зробив заяву
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Американський сенатор-республіканець Джон Кеннеді повідомив, що буде створено законопроект, яким найближчим родичам американських законодавців і топ-чиновників заборонятиметься вести прибутковий бізнес в Україні. Про це повідомляє видання The Hill

Даний законопроект поширюється на членів сімей конгресменів, сенаторів, міністрів, віце-президента і президента. Документом передбачено позбавити їх права працювати консультантами, співробітниками, незалежними підрядниками або членами ради директора в українських компаніях, володіти більше ніж 5% акцій будь-яких підприємств, які ведуть бізнес в Україні або з Україною.

Кеннеді наголосив, що уряд України «історично корумпований», а тому американські топ-чиновники не повинні бути частиною такої поведінки.

Законопроект, запропонований ним, усуне прояви потенційного конфлікту інтересів для будь-якого найближчого члена сім’ї високопоставленого чиновника Сполучених Штатів Америки.

«Кращий спосіб протистояти спокусі — це правильне виховання, сильний набір цінностей і жорсткі закон», — зауважив Кеннеді.

Законопроект буде подано, як тільки Конгрес повернеться з двотижневої перерви 14 жовтня.

Сенатор-республіканець не згадував колишнього віце-президента Джо Байдена, історія з яким стала причиною появи такого законопроекту, проте зв’язок з цією ситуацією очевидний.

Хантер Байден працював в раді директорів газової компанії Burisma, яка належить українському олігарху, а його батько обіймав посаду віце-президента США.

У 2016 році Джо Байден вимагав звільнення українського прокурора Віктора Шокіна, який ініціював розслідування в Burisma.

Президент США Дональд Трамп та його союзники, враховуючи адвоката Руді Джуліані, наполягали на розслідуванні справи Байдена в Україні і засуджували колишнього віце-президента як «корупціонера».

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла, що приховує Білий дім, обмежуючи доступ до розмов Трампа і Путіна.  

Крім того, ми писали, що заяву Трампа щодо недостатньої підтримки України в ЄС вважають обурливою.  

Також відомо, що Білий дім оприлюднив стенограму телефонної розмови Президента США Дональда Трампа з українським Президентом Володимиром Зеленським

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська