Продавав неіснуючі товари: суд покарав зухвалого шахрая

18:50, 3 октября 2019
Чоловіка засуджено до 5 років позбавлення волі.
Продавав неіснуючі товари: суд покарав зухвалого шахрая
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Столичного шахрая, який ошукав 8 потерпілих, розміщуючи оголошення про продаж неіснуючих товарів, засуджено до 5 років позбавлення волі. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Так, 24-річний мешканець м. Києва розміщував на відомому українському сайті оголошення про продаж різних товарів: велосипедів, електромобілів, LED-моніторів, принтерів тощо.

«Надалі потенційним покупцям зловмисник встановлював умови, згідно з якими вони повинні були перерахувати на вказану ним банківську карту передоплату у сумі від 200 до 1000 гривень.

Однак, отримавши грошові кошти від клієнтів, зловмисник одразу ж видаляв оголошення з сайту, а свої зобов’язання з доставки товару не виконував.

Вироком Деснянського районного суду м. Києва зловмисника засуджено до 2 років та 6 місяців позбавлення волі, однак, враховуючи попередню судимість за інші майнові злочині, йому було призначено остаточне покарання у виді 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що сім аферистів, використовуючи підроблені документи, заволоділи дев'ятьма квартирами у столиці загальною вартістю понад 15 мільйонів гривень.

Також прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно зловмисника, який на підставі підроблених документів незаконно продав квартиру у Києві, що належала 84-річній киянці.

Крім того, в Дарницькому районі Києва злочинець зателефонував жінці похилого віку та від імені її доньки повідомив, що та в тяжкому стані і потребує оперативного лікування, після чого вимагав передати гроші на лікування.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська