Пограбування пенсіонерів на Сумщині: жіночій банді оголошено підозру

17:14, 13 ноября 2019
Організаторка злочинної групи — неодноразово судима за скоєння грабежів 41-річна жінка.
Пограбування пенсіонерів на Сумщині: жіночій банді оголошено підозру
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На Сумщині правоохоронці оголосили підозру у вчиненні розбійного нападу учасницям жіночої організованої злочинної групи. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Сумської області.

У повідомленні йдеться, що навесні на території області було скоєно низку злочинів, жертвами яких стали люди похилого віку. Згодом працівники Управління кримінального розшуку ГУНП в області встановили, що до вчинення розбійних нападів були причетні три жінки та молодий чоловік. Одна з жінок — з Конотопа, інші — сумчани.

Зазначається, що організаторка злочинної групи — неодноразово судима за скоєння грабежів 41-річна жінка. Встановлено, що вона є родичкою колишнього кримінального «авторитета». Її напарницями були дві жінки віком 30 років та водій 27 років, якого вони час від часу брали з собою на чергову «справу».

Наразі працівники поліції довели причетність організованого угрупування до скоєння як мінімум двох розбійних нападів — на 66-річного чоловіка з Глухівщини та 90-річну жінку з Конотопщини. У першого зловмисниці забрали з будинку 15 тисяч гривень, погрожуючи ножем, а у другої, завдавши їй кілька ударів молотком по голові та руках, відібрали 6 тисяч гривень та декілька речей побутового вжитку.

Під час слідчих дій вдома у підозрюваних правоохоронці знайшли і вилучили деяке майно потерпілих, холодну зброю і «сувенірні» купюри номіналом по 500 гривень.

Організаторку угрупування, відповідно до рішення суду, взяли під варту. Одна з учасниць групи поміщена під домашній арешт, інша оголошена у розшук як така, що переховується від суду та слідства.

Жінкам повідомлено про підозру у скоєнні розбійного нападу в складі організованої злочинної групи (ч. 4 ст. 187 КК України).

Поліцейські також підозрюють, що вони причетні до низки інших майнових злочинів, скоєних стосовно пенсіонерів Сумщини, зокрема — крадіжок, грабежів і шахрайств. Наразі проводяться відповідні перевірки, триває досудове розслідування.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що в Києві іноземець обікрав дівчину в нічному клубі.

Крім того, ми писали, що в Києві на гарячому затримали квартирних злодіїв, які вкрали ювелірні прикраси та мобільний телефон.  

Також відомо, що у Києві зухвала крадійка пограбувала пенсіонерку.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде