Розтратили понад 88 мільйонів: у справі трьох керівників товариств є деталі

11:28, 19 ноября 2019
Наразі оголошено обвинувальний акт.
Розтратили понад 88 мільйонів: у справі трьох керівників товариств є деталі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Вищому антикорупційному суді відбулось підготовче засідання та розпочато розгляд по суті обвинувального акта у справі стосовно керівника ПАТ «ДПЗКУ» та двох директорів інших товариств, обвинувачених у розтраті понад 88 млн гривень шляхом зловживання своїм службовим становищем (ч. 5 ст. 191 КК України). Про це повідомляє прес-служба САП.

У 2015 році керівник «Державної зернової корпорації України» підписав два договори щодо поставки кукурудзи з ПАТ «Рокитнянський комбінат хлібопродуктів» та ПАТ «Васильківхлібпродукт». У подальшому очільник корпорації надав вказівку на перерахування коштів у сумі майже 50 млн гривень та 38,5 млн гривень, як передоплати на виконання вищезгаданих угод.

Проте слідством встановлено, що товар, який було зазначено в договорах, був відсутній на підприємствах, а керівник корпорації взагалі не мав наміру виконувати зазначені угоди.

«Як наслідок, корпорація втратила понад 88 млн гривень, які після перерахування як передоплати, були використані третіми особами на задоволення власних потреб.

На засіданні, яке відбулось 18 листопада 2019 року, прокурором САП було оголошено обвинувальний акт. Крім того і сторона обвинувачення, і сторона захисту виступили зі вступними промовами.

Після чого колегією суду було визначено порядок та обсяг дослідження доказів.

Наступне засідання — 18 грудня 2019 року», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що Держфінмоніторинг виявив махінації на 81 мільярд. Державною службою фінансового моніторингу України, як підрозділом фінансової розвідки України, вживаються посилені заходи практичного характеру щодо протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.

Крім того, ми писали про розтрату коштів банку «Фінанси та Кредит»

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Михайло Спірідонов
    Михайло Спірідонов
    голова Харківського окружного адміністративного суду
  • Олена Фонова
    Олена Фонова
    суддя Господарського суду Луганської області