Вбив чоловіка: на Вінниччині судитимуть горе-поліцейського

11:45, 23 ноября 2019
Правоохоронець перевищив службові повноваження.
Вбив чоловіка: на Вінниччині судитимуть горе-поліцейського
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

ДБР скерувало до суду обвинувальний акт щодо старшого оперуповноваженого сектору кримінальної поліції Київського відділення поліції Вінницького відділу поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області за підозрою у перевищенні своїх службових повноважень, що призвели до смерті людини. Про це повідомляє прес-служба Бюро.

Досудовим розслідуванням встановлено, що правоохоронець запропонував громадянину бути понятим під час вилучення бойових припасів. Отримавши відмову, між ними виник конфлікт, в результаті якого, правоохоронець наніс чоловіку удар кулаком в обличчя. Від удару потерпілий впав та вдарився головою об асфальтне покриття. Від отриманих ушкоджень чоловік помер у лікарні, не приходячи до свідомості.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснювала прокуратура Вінницької області. Оперативний супровід – Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України у Вінницькій області.

Кваліфікація: перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що спричинили тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України)», - йдеться  у повідомленні.

Зазначається, що у разі доведення вини, правоохоронцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати посади на строк до 3 років.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що під Києвом п’яна жінка напала на копів.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Мричко
    Наталія Мричко
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Маруліна
    Любов Маруліна
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Богдан Санін
    Богдан Санін
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва