Допомагав перетнути лінію розмежування: коп-хабарник постане перед судом

15:39, 2 декабря 2019
Поліцейський вимагав гроші від громадян, які перетинають лінію умовного розмежування з тимчасово непідконтрольною територією.
Допомагав перетнути лінію розмежування: коп-хабарник постане перед судом
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Державне бюро розслідувань скерувало до суду обвинувальний акт стосовно патрульного поліції з Донеччини, якого підозрюють у вимаганні та одержанні хабара. Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Слідчі Бюро встановили, що поліцейський під час здійснення контролю на стаціонарному посту поліції на автодорозі Слов’янськ — Донецьк — Маріуполь систематично вимагав та одержував гроші від громадян, які перетинають лінію умовного розмежування з тимчасово непідконтрольною територією. За хабар коп сприяв безперешкодному проходженню контролю та не звертав уваги на порушення.

Злочин кваліфікують за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (Прийняття службовою особою пропозиції неправомірної вигоди для себе за невчинення в інтересах того, хто пропонує, обіцяє та надає, будь-якої дії з використанням службового становища, одержання такої неправомірної вигоди, що поєднане з вимаганням такої неправомірної вигоди, вчинені повторно).

У разі доведення вини правоохоронцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчий Нацполіції в Івано-Франківській області вимагав хабар в сумі 400 євро.

Також нам стало відомо, що посадовець в обмін на 10 тис. дол. США неправомірної вигоди пообіцяв сприяння у працевлаштуванні особи до Фонду державного майна України.  

Крім того, на систематичних хабарах викрили заступника начальника відділу управління превентивної діяльності ГУНП у Києві.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України