У Чернівецькій області листоноша розтратив пенсії: суд покарав чоловіка

13:15, 11 декабря 2019
Листоноша розтратив кошти, які були призначені для пенсій та соціальних виплат.
У Чернівецькій області листоноша розтратив пенсії: суд покарав чоловіка
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

28 листопада 2019 року набрав законної сили вирок Кельменецького районного суду листоноші ЦВПЗ Кельменці Чернівецької дирекції ПАТ «Укрпошта», який у серпні 2019 року замість виплати пенсій та інших соціальних виплат розтратив кошти, які були йому ввірені, у розмірі 46 984,61 грн на власний розсуд. Про це повідомляє прес-центр суду.

Сам листоноша надав суду пояснення, що дійсно у відділенні ПАТ «Укрпошта» отримав грошові кошти в сумі 110 449,05 грн, які  були призначені для пенсій та соціальних виплат. Проте в подальшому вирішив всю суму не доставляти і залишити собі. Після цього він випив алкоголь та вважав, що все минеться. Наступного дня чоловік усвідомив, що накоїв, і не вийшов на роботу, кошти не повернув. У суді чоловік зазначив, що про вчинене щиро шкодує та розкаюється. Він проходить військову службу та отримує заробітну плату, тому намагатиметься якнайшвидше погасити заборгованість.

При призначенні обвинуваченому Н. покарання суд враховував, що злочин середньої тяжкості, особу обвинуваченого, який позитивно характеризувався за місцем проживання, відсутність обставин, що обтяжують покарання, обставини, що пом’якшують покарання — щире розкаяння у вчиненому та активне сприяння розкриттю злочину, часткове відшкодування завданих збитків. Обставиною, що пом'якшує покарання, суд відповідно до частини другої статті 66 Кримінального кодексу України визнав повне визнання своєї вини, щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину.

Цивільний позов Акціонерного товариства «Укрпошта» судом задоволено  повністю та з обвинуваченого Н. стягнуто на користь Акціонерного товариства «Укрпошта» в особі Чернівецької дирекції АТ «Укрпошта» — 43 984,61 грн  матеріальних збитків, оскільки 3 тисячі гривень він сплатив добровільно.

Так, Кельменецький районний  суд Чернівецької області, визнав винним громадянина Н. у вчиненні злочину, передбаченого частиною першою статті 191 Кримінального кодексу України та призначив  йому покарання у вигляді штрафу в розмірі 850 гривень та задовольнив цивільний позов  АТ «Укрпошта» на суму 43 984,61 грн.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що КАС ВС розгляне справу щодо нарахування пенсії чорнобильцю.

Також Конституційний суд України розгляне справу щодо пенсійного забезпечення.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде