Скоротити безробіття і підвищити зарплати: у Мінекономіки розповіли про плани на 2020 рік

14:09, 23 декабря 2019
Міністр економрозвитку Тимофій Милованов планує підвищити зарплати для українців мінімум на 2000 гривень на рік.
Скоротити безробіття і підвищити зарплати: у Мінекономіки розповіли про плани на 2020 рік
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Уряд планує скоротити безробіття з 8,5% до 5%, а зарплати підвищувати на 2 тисячі гривень за рік. Про це заявив міністр розвитку економіки Тимофій Милованов, повідомляє прес-служба міністерства.

За словами міністра, в Україні 1,5 мільйона безробітних, що становить 8,5%. Тому першочергово треба підвищити соцзахист робітників і змінити роботу центрів зайнятості.

«Потрібно спростити законодавство, полегшити наймання співробітників та підвищити їхній соціальних захист. І точно змінити роботу центрів зайнятості. Вони не мають бути соціальною касою, а повинні надавати реальну допомогу людям у пошуку достойної роботи. Тому що туди тільки за грошима  приходять», — наголосив Милованов.

Він також назвав головні завдання міністерства — скоротити безробіття до 5%, а зарплати підвищувати на 2 тисячі гривень в рік. Тоді як річне зростання цін не має перевищувати 5%.

Окрім того, у 2020 році відомство планує збільшити кількість замовлень на українські підприємства, сприяти переходу від сировинного до продуктового експорту; створити Фонд гарантування фермерських кредитів; запустити пілотний фермерський реєстр на 5 областей України, ухвалити закони «Про обіг сільськогосподарських земель», «Про працю», «Про зайнятість населення», удосконалити законодавство про приватизацію, створити Фонд Національного багатства та Національний орган інтелектуальної власності, змінити підходи до організації харчування в освітніх закладах.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що Тимофій Милованов проаналізував новий законопроект про працю, відповідно до якого звільнити працівника можна просто за бажанням керівництва підприємства.

Також ми повідомляли, що Верховний Суд пояснив, коли звільнення з підстав втрати довіри може вважатися обґрунтованим. 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва