Як самозайнятій особі заповнювати декларацію про доходи

17:38, 3 января 2020
Разом з декларацією самозайнятій особі слід подати додаток Ф2 до неї.
Як самозайнятій особі заповнювати декларацію про доходи
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність, подають податкову декларацію про майновий стан і доходи за результатами звітного року у строки, передбачені для платників податку на доходи фізичних осіб. Про це повідомляє прес-центр Державної податкової служби.

Іноземці та особи без громадянства, які стали на облік у контролюючих органах як самозайняті особи, є резидентами і у річній податковій Декларації поряд з доходами від провадження незалежної професійної діяльності мають зазначати інші доходи з джерел їх походження з України та іноземні доходи.

Платники податку на доходи фізичних осіб подають податкову Декларацію до 1 травня року, що настає за звітним періодом.

Форма Декларації та Інструкція щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи затверджені наказом Мінфіну від 02.10.2015 р. №859. Додатки є складовою частиною Декларації.

Також встановлено, що платник податків зобов’язаний за кожний встановлений ПКУ звітний період, в якому виникають об’єкти оподаткування, або у разі наявності показників, які підлягають декларуванню, відповідно до вимог ПКУ подавати податкові декларації щодо кожного окремого податку, платником якого він є.

Отже, при поданні фізичною особою, яка здійснює незалежну професійну діяльність, Декларації за звітний податковий період вона зобов’язана подати додаток Ф2 до Декларації.

Якщо така фізична особа протягом звітного періоду дохід від незалежної професійної діяльності не отримувала, у додатку Ф2 до Декларації прокреслюються всі графи.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що Національне агентство з питань запобігання корупції роз’яснило порядок подання декларації після звільнення.

Крім того, ми писали про особливості декларування неповнолітніх дітей від попередніх шлюбів.

Додамо, у НАЗК також роз’яснили нюанси щодо розрахунку терміну користування об’єктами декларування.

Разом з тим, з 1 січня 2020 року суб’єкти декларування мають внести в декларацію відомості про всі банківські рахунки, відкриті на ім’я суб’єкта декларування або члена його сім’ї, незалежно від наявності залишку коштів на них станом на 31 грудня звітного періоду.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде