Важливе рішення РАУ щодо щорічного внеску адвоката у 2020 році

16:18, 8 января 2020
Розмір щорічного внеску адвоката в 2020 році складає 2102 гривні.
Важливе рішення РАУ щодо щорічного внеску адвоката у 2020 році
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Розмір щорічного внеску адвоката на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування в 2020 році складає 2102 гривні. Відповідне рішення Ради адвокатів України прийнято 13 грудня 2019 року, передає прес-служба РАУ.

«Положенням про внески на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування встановлено, що адвокати сплачують щорічні внески до 31 січня поточного року двома платежами згідно наступного розподілу:

  • шляхом перерахування 70% від встановленого розміру щорічного внеску на поточний рахунок відповідної ради адвокатів регіону. В 2020 році це 1471 грн 40 копійок;
  • шляхом перерахування 30% від встановленого розміру щорічного внеску на поточний рахунок Національної асоціації адвокатів України. В 2020 році це 630 гривень 60 копійок.

Звертаємо увагу адвокатів на те, що оплату необхідно здійснювати саме двома платежами на різні рахунки», — йдеться у повідомленні.

В абзаці 2 частини 2 статті 58 Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», визначено, що розмір щорічних внесків адвокатів на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування визначається з урахуванням потреби покриття витрат на забезпечення діяльності рад адвокатів регіонів, Ради адвокатів України, Вищої ревізійної комісії адвокатури та ведення Єдиного реєстру адвокатів України та не може перевищувати прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого станом на 1 січня відповідного календарного року і є однаковим для всіх адвокатів.

Відповідно до статті 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» прожитковий мінімум для працездатних осіб у місячному розмірі з 1 січня 2020 року складає 2102 гривні.

«Для Вашої зручності на офіційному порталі Національної асоціації адвокатів України передбачена можливість самостійно генерувати квитанцію на оплату щорічного внеску. Для цього Вам необхідно:

  1. Знайти свій запис адвоката в базі даних Єдиного реєстру адвокатів України, скориставшись пошуковою формою або зайти в особистий кабінет адвоката на сайті НААУ;
  2. Обрати необхідний профайл адвоката із запропонованого списку;
  3. Генерувати квитанцію.

Оплатити внески онлайн можна як на НААУ, так і на раду адвокатів регіону», — резюмували у прес-службі РАУ.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що справу вилучення з реєстру інформації щодо адвоката розгляне Велика Палата ВС.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки