ВАКС обрав запобіжний захід екс-заступнику міністра енергетики часів Януковича

19:14, 28 января 2020
Учасники злочинного угруповання у 2010-2014 роках продавали приватним компаніям скраплений газ.
ВАКС обрав запобіжний захід  екс-заступнику міністра енергетики часів Януковича
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 28 січня, за результатами розгляду слідчим суддею Вищого антикорупційного суду клопотання детектива НАБУ, яке погоджене прокурором САП, колишньому заступнику міністра енергетики та вугільної промисловості України часів президента Віктора Януковича, якого 27 січня поточного року екстрадовано з Грузії, застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 45 днів із правом внесення застави у розмірі майже 6 млн гривень. Про це інформує прес-служба САП.

«Так, учасники злочинного угруповання до складу якого входив зазначений екс-посадовець, у 2010-2014 роках продавали приватним компаніям скраплений газ, видобутий ПАТ «Укрнафта» (50% + 1 акція належать державній НАК «Нафтогаз України») та ПАТ «Укргазвидобування» (100% акцій належать НАК «Нафтогаз України») за пільговими цінами, встановленими для реалізації газу населенню, однак насправді перепродували його іншим суб’єктам господарювання, а ті вже випускали у вільний обіг. Внаслідок таких дій державним підприємствам завдано збитків у розмірі понад 2 млрд гривень.

Дії вищезазначеної особи кваліфіковані за ознаками злочинів, передбачених ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 191 та ч. 1 ст. 255 Кримінального кодексу України, за які передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років», — йдеться у повідомленні.

У ВАКС зазначили, що екс-заступник міністра зобов'язаний за першою вимогою прибувати до правоохоронців і суду, не змінювати місце проживання, утримуватись від спілкування з іншими підозрюваними та свідками у справі, здати закордонні паспорти та носити електронний засіб контролю.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що санкції щодо Віктора Януковича є чинними до 6 березня 2020 року

Крім цього, ми повідомляли, що Янукович має намір повернутися до України. Адвокати зараз роблять все для того, щоб його не заарештували в Україні.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді