Розкрадання земель: президенту Національної академії аграрних наук повідомили про підозру

16:28, 30 января 2020
Понад 15 га державних земель незаконно перейшли у приватну власність.
Розкрадання земель: президенту Національної академії аграрних наук повідомили про підозру
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Детективи НАБУ повідомили про підозру президенту та чотирьом топ-посадовцям НААН у причетності до незаконного відчуження особливо цінних земель Національної академії аграрних наук України. Їх дії кваліфіковано за ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.3 ст.15 ч.5 ст.191 КК України. Про це повідомляє офіційний сайт ОГП.

За даними слідства, упродовж 2013-2014 років посадовці НААН ініціювали ухвалення низки рішень, внаслідок яких понад 15 га державних земель незаконно перейшли у приватну власність.

«Йдеться про 138 ділянок у передмісті Києва, які мали статус особливо цінної землі й повинні були використовуватися виключно з дослідницькою метою. Зокрема, п’ятеро підозрюваних, будучи членами президії НААН, проголосували за виділення цих земельних ділянок, а згодом оформили окремі ділянки на себе, близьких родичів та пов’язаних осіб.

Наразі вже 14 осіб притягнуто до відповідальності за розкрадання особливо цінних земель НААН, стосовно дев’яти з них розслідування закінчено, а справа скерована для розгляду до Вищого антикорупційного суду», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що ВАКС розгляне справу щодо заволодіння землями Національної академії аграрних наук.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді