Ситуація з літаком Мілан — Київ: з’явились важливі подробиці

11:14, 13 марта 2020
Тести трьох пасажирів на IgG/IgM до вірусу SARS-nCoV-2019 було отримано негативні результати, тобто коронавірус в осіб не виявлений.
Ситуація з літаком Мілан — Київ: з’явились важливі подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент авіакомпанії «Міжнародні лінії України» Євгеній Дихне повідомив, що літак, на якому 12 березня з Мілана летіли українці і іноземці з підозрою на коронавірус, буде оброблений спеціальними засобами, після чого він буде допущений до подальших рейсів. Про це він заявив в ефірі програми «Право на владу» на телеканалі «1+1».

«Згідно з інструкціями Міністерства охорони здоров'я України, ми кожен літак додатково обробляємо дезінфікувальними засобами. Водночас роблять дезінфекцію практично всіх поверхонь у літаку, є спеціальні засоби, виїжджає бригада на літак одразу після висадження пасажирів і проводить повну дезінфекцію», – сказав Дихне.

За його словами, борт сьогодні вийде на рейси у штатному режимі, а екіпаж літака, згідно з інструкціями, вирушить на відпочинок. Також у МАУ чекатимуть інструкції МОЗ щодо ситуації, яка склалася.

У свою чергу, у МОЗ повідомили, що відомство вже отримало список усіх пасажирів, які були на борту літака з Мілану, на якому потенційно були хворі люди.

Кожному пасажиру буде надано інструкцію щодо самоізоляції, направлення найшвидшим часом пройти тест на COVID-19. У разі необхідності всі будуть ізольовані та пройдуть лікування відповідно до встановленого протоколу.

«Бортпровідники та епідеміологи спрацювали професійно. Ми вже доставили трьох пасажирів в лікарню, зараз їм роблять діагностичне дослідження на предмет коронавірусної інфекції. Якщо діагноз буде підтверджено, продовжаться злагоджені дії епідеміологічної, медичної служб, поліції», — заявив Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко під час програми «Право на владу».

Також у МОЗ додали, що медичними працівниками визначеної лікарні було проведено дослідження трьох осіб з борту літака Мілан — Київ. За підсумками дослідження швидкими тестами на IgG/IgM до вірусу SARS-nCoV-2019 було отримано негативні результати, тобто коронавірус в осіб не виявлений.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що в Україні виявили два нові випадки коронавірусу.

Додамо, Денис Шмигаль пояснив введення карантину в Україні.

Нагадаємо, що 12 березня почали діяти обмеження через коронавірус. 

У свою чергу, киянам показали, як порожніють полиці в магазинах. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду