Справи Майдану: ДБР повідомило про підозру діючому адвокату

14:03, 19 мая 2020
Колишній прокурор та діючий адвокат підозрюється у перешкоджанні проведенню мітингів «Євромайдану».
Справи Майдану: ДБР повідомило про підозру діючому адвокату
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі Управління з розслідування справ Майдану ДБР, за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора, повідомили про підозру колишньому старшому прокурору відділу прокуратури міста Києва, діючому адвокату. Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Зазначається, що екс-прокурор підозрюється у незаконному перешкоджанні проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій, вчиненому службовою особою, за попередньою змовою групою осіб; зловживанні службовим становищем, службовому підробленні, а також притягненні завідомо невинного до кримінальної відповідальності прокурором, поєднане з обвинуваченнями у вчиненні особливо тяжкого злочину (ч. 2 ст. 28, ст. 340, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 (в редакції від 02.02.2014), ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366; ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 372 ККУ).

Слідством встановлено, що 18 лютого 2014 року колишній прокурор діючи у змові зі своїми керівниками, а також слідчими міліції, безпідставно погодив повідомлення про підозру у масових заворушеннях трьом незаконно затриманим учасникам «Євромайдану».

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що повідомлено про підозру організатору замовного вбивства Аміни Окуєвої та замаху на вбивство Адама Осмаєва.

Раніше слідчими Державного бюро розслідувань повідомлено про підозру колишньому міліціонеру полку міліції особливого призначення «Беркут» у справах Майдану. 

Крім того, стали відомі деталі щодо особи, яка підозрюється у катуванні мітингувальників.  

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України