Справа «ВіЕйБі Банк»: ВАКС розгляне провадження про заволодіння 1,2 млрд грн кредиту Нацбанку

12:05, 20 июля 2020
Від рішення суду апеляційної інстанції залежить, чи зможуть детективи НАБУ довести до логічного завершення розслідування особливо тяжкого корупційного злочину.
Справа «ВіЕйБі Банк»: ВАКС розгляне провадження про заволодіння 1,2 млрд грн кредиту Нацбанку
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У понеділок, 20 липня, Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розглядатиме скарги НАБУ та САП на ухвалу слідчого судді Печерського районного судді міста Києва, керуючись яким Офіс Генерального прокурора ухвалив рішення, що може призвести до закриття справи за фактом заволодіння 1,2 млрд. грн. стабілізаційного кредиту, наданого Нацбанком ПАТ «ВіЕйБі Банк». Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро.

Зазначається, що від сьогоднішнього рішення суду апеляційної інстанції залежить, чи зможуть детективи НАБУ довести до логічного завершення розслідування особливо тяжкого корупційного злочину.

Відомо, що справа ПАТ «ВіЕйБі Банк» — це кримінальне провадження за фактом вчинення посадовцями Національного банку України, ПАТ «ВіЕйБі Банк» та власниками останнього дій, які фактичне призвели до безпідставного та необґрунтованого надання Нацбанком стабілізаційного кредиту у 1,2 млрд. грн. ПАТ «ВіЕйБі Банк» під заставу майна, вартість якого суттєво завищили. Кредит і досі не повернуто. Злочин кваліфіковано за ч. 4 ст. 358, ч. 2 ст. 366, ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 191, ч.3 ст. 209 КК України.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що апеляційна палата ВАКС відклала судовий розгляд справи екс-голови спостережної ради ПАТ «ВіЕйБі Банк».

Додамо, що апеляційна палата Антикорсуду обрала запобіжний захід екс-власнику VAB Банку Бахматюку.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва