У столиці планують реалізувати проект Київ Сіті Експрес

16:10, 23 июля 2020
Міністр інфраструктури обговорив із президентом Швейцарії співпрацю у сфері транспорту, зокрема модернізацію «Укрзалізниці».
У столиці планують реалізувати проект Київ Сіті Експрес
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій та президент Швейцарії Симонетта Соммаруга обговорили перспективи подальшої співпраці між двома країнами, зокрема йшлося про залізничну галузь. Про це повідомила пресслужба Мінінфраструктури.

Міністр позитивно відзначив співпрацю між Україною та Швейцарією у сфері транспорту та поінформував, що нині триває пошук стратегічного іноземного партнера для оновлення рухомого складу «Укрзалізниці».

«Планується, що в співпраці з УЗ можна досягнути локалізації виробництва на території України мінімум на 40 % і запровадити сучасні комплексні рішення щодо сервісного обслуговування та ремонту. Також розглядається можливість розпочати реалізацію масштабного проекту в столиці – «Київ Сіті Експрес», який передбачає розвиток і модернізацію залізничної інфраструктури регіону та закупівлю нового рухомого складу для здійснення приміських перевезень», – йдеться у повідомленні.

Сторони також обговорили можливу подальшу співпрацю двох країн в авіаційній і морській галузях, громадському транспорті, зокрема питання цифровізації.

До слова, було укладено Протокол про внесення змін до міжурядової угоди про міжнародні автомобільні перевезення пасажирів і вантажів. Це сприяє спрощенню процедури здійснення міжнародних автомобільних перевезень між країнами, лібералізує дозвільну систему.

Нагадуємо, в Україні анонсували будівництво «розумних доріг».

Раніше «Судово-юридична газета» розповідала про підписання низки угод між Україною та Швейцарією.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Борис Продан
    Борис Продан
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Дмитро Шмигельський
    Дмитро Шмигельський
    суддя Деснянського районного суду міста Києва