Валютний хабар за тютюнову контрабанду: ДБР затримало прикордонника

20:00, 9 октября 2020
Правоохоронці задокументували кілька фактів одержання прикордонником неправомірної вигоди на загальну сумі 2 000 доларів.
Валютний хабар за тютюнову контрабанду: ДБР затримало прикордонника
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі Державного бюро розслідувань затримали інспектора одного з відділів Луцького прикордонного загону Державної прикордонної служби України (ч. 3 ст. 368 КК України). Про це повідомляє пресслужба Бюро.

За попередньою інформацією, прикордонник спільно з цивільними особами налагодив механізм вимагання та одержання неправомірної вигоди за сприяння у незаконному переміщенні тютюнових виробів через державний кордон України з Республіки Білорусь на територію України поза місцями розташувань пунктів пропуску.

Правоохоронці задокументували кілька фактів одержання прикордонником неправомірної вигоди на загальну сумі 2 000 доларів США. Під час одержання другої частини хабара слідчі ДБР затримали прикордонника в порядку статті 208 КПК України.

На даний час вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України), а також відсторонення від займаної посади та обрання відносно нього запобіжного заходу.

У разі доведення вини затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна. 

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що посадовець вимагав та одержав через посередника неправомірну вигоду у сумі 1200 доларів від родича засудженого.

Також ДБР відкрило кримінальне провадження щодо правоохоронців, які привласнювали арештоване майно. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва