Переведення з посад держслужби до органів місцевого самоврядування: пропозиції НАДС

11:30, 15 ноября 2020
Запропоновано доповнити розділ про прикінцеві та перехідні положення новим пунктом.
Переведення з посад держслужби до органів місцевого самоврядування: пропозиції НАДС
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Голова Національного агентства України з питань державної служби Наталія Алюшина взяла участь у засіданні підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, передає офіційний сайт НАДС.

Під час засідання розглянуто правки до проєкту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування та районних державних адміністрацій» (реєстраційний номер 3651-д).

Свої пропозиції надало і НАДС в частині, що стосується переведення з державної служби на службу в органи місцевого самоврядування.

Запропоновано доповнити розділ про прикінцеві та перехідні положення пунктом такого змісту: «Переведення державного службовця на посаду служби в органах місцевого самоврядування здійснюється без обов’язкового проведення конкурсу в разі відповідності його професійної компетентності кваліфікаційним вимогам до відповідної посади».

«Відповідно до Закону України «Про державну службу» перевести з державної служби на службу в органи місцевого самоврядування  без конкурсу можливо лише у випадку делегування повноважень і функцій від державного органу до органу місцевого самоврядування. Пропонуємо таку правку, для того, щоб зберегти професіоналів, а також не створювати зайву напругу, не витрачати час та ресурси», - зауважила Наталія Алюшина.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про те, як саме НАДС пропонує реформувати оплату роботи держслужбовців.

Крім того, Кабінет Міністрів України схвалив розпорядження КМУ «Про підготовку та реалізацію експериментального проєкту щодо запровадження системи оплати праці державних службовців на основі класифікації посад».

Додамо, в Україні можуть спростити процедуру присвоєння чергових рангів держслужбовцям.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді