Заволодіння коштами «Київзеленбуду»: ВАКС продовжив запобіжні заходи двом особам

15:30, 14 декабря 2020
ВАКС продовжив запобіжні заходи двом особам, які підозрюються у заволодінні коштами КО «Київзеленбуд» та їх легалізації.
Заволодіння коштами  «Київзеленбуду»: ВАКС продовжив запобіжні заходи двом особам
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У п’ятницю, 11 грудня, слідча суддя Вищого антикорупційного суду розглянула та задовольнила клопотання прокурора щодо продовження на два місяці строку дії процесуальних обов’язків, покладених на харківського підприємця. Про це повідомляє пресслужба ВАКС.

Підозрюваний зобов’язаний: прибувати за кожною вимогою до детектива, прокурора, слідчого судді, суду; не відлучатися із населеного пункту, в якому він проживає, без дозволу детектива, прокурора або суду, за виключенням виїзду до одного із сіл Харківської області; повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування зі свідками та з підозрюваними; здати на зберігання до територіального підрозділу Державної міграційної служби України свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну.

Колишньому позаштатному раднику гендиректора «Київзеленбуду» слідча суддя ВАКС продовжила запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 08 лютого 2021 року включно, з можливістю внесення застави у розмірі 12 612 000 грн. У разі внесення застави у визначеному розмірі підозрюваний звільняється з-під варти і вважається таким, до якого застосовано запобіжний захід у вигляді застави із покладенням процесуальних обов’язків.

Відомо, НАБУ і САП повідомили про підозру семи особам у причетності до заволодіння майже 77,9 млн грн КО «Київзеленбуд». За даними слідства, у листопаді 2016 року – грудні 2017 року КО «Київзеленбуд» оголосило тендери на закупівлю спеціальної техніки для утримання зелених насаджень районів столиці. Колишній позаштатний радник гендиректора «Київзеленбуду» за попередньою змовою з іншими посадовцями «Київзеленбуду» та приватним підприємцем забезпечили перемогу у тендерах наперед визначених компаній, які поставляли техніку за завищеними цінами.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ВАКС залишив у силі рішення щодо ексголови Держаудитслужби. 

Також обвинуваченого у справі про заволодіння кредитом Нацбанку випустили із СІЗО.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва