ВАКС продовжив строк домашнього арешту посадовцю «Київзеленбуд»

17:20, 23 декабря 2020
Йому заборонено залишати житло в проміжок часу із 19:00 до 07:00 ранку.
ВАКС продовжив строк домашнього арешту посадовцю «Київзеленбуд»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 23 грудня, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду задовольнив клопотання прокурора САП та продовжив ексзаступнику начальника управління КО «Київзеленбуд» строк домашнього арешту до 20 лютого 2021 року включно. Йому заборонено залишати житло в проміжок часу із 19:00 до 07:00 ранку. Про це повідомляє пресслужба ВАКС.

Підозрюваний також зобов’язаний: прибувати за кожною вимогою до суду, слідчого судді, слідчого (детектива) або прокурора; не відлучатися із населеного пункту, в якому він проживає без дозволу детектива, прокурора або суду; повідомляти детектива, прокурора та суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування з особами, зазначеними в ухвалі.

Відомо, що ексзаступника начальника управління КО «Київзеленбуд» підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 191, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 КК України.

За версією слідства, семеро осіб причетні до заволодіння майже 77,9 млн грн КО «Київзеленбуд». У 2016-2017 роках КО «Київзеленбуд» оголосило тендери на закупівлю спеціальної техніки для утримання зелених насаджень районів столиці. Колишній позаштатний радник гендиректора «Київзеленбуду» за попередньою змовою з іншими посадовцями «Київзеленбуду» та приватним підприємцем нібито забезпечили перемогу у тендерах наперед визначених компаній, які поставили техніку за завищеними цінами.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ВАКС залишив у силі рішення щодо ексголови Держаудитслужби. 

Також обвинуваченого у справі про заволодіння кредитом Нацбанку випустили із СІЗО.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва