Ірина Венедіктова призначила нового прокурора Одеської області

16:59, 5 февраля 2021
Новим керівником Одеської обласної прокуратури став Сергій Костенко.
Ірина Венедіктова призначила нового прокурора Одеської області
Джерело фото: ОГП
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У п’ятницю, 5 лютого, генпрокурор Ірина Венедіктова представила колективу нового керівника Одеської обласної прокуратури Сергія Костенка.

«Майже весь трудовий шлях нового керівника обласної прокуратури був пов’язаний з органами прокуратури Одещини, тому я сподіваюсь на ефективну і результативну роботу на найважливіших для регіону напрямках. Прокуратура має посилити координаційну роль правоохоронної системи області. Але головне завдання для кожного в нашій інституції – працювати на підвищення довіри людей», - заявила Ірина Венедіктова.

Відомо, що Сергій Костенко народився в м. Арцизі на Одещині. Закінчив Одеську державну юридичну академію та Одеський державний економічний університет. Роботу в органах прокуратури розпочав у 1999 році з посади помічника прокурора-стажиста прокуратури Суворовського району м. Одеси. Був прокурором Кілійського району Одеської області, заступником прокурора м. Одеси Одеської області, прокурором Київського району м. Одеси, в.о. прокурора Суворовського району м. Одеси, прокурором відділу прокуратури Миколаївської області, працював на різних посадах в прокуратурі Одеської області, в тому числі обіймав посаду заступника прокурора Одеської області. У 2017-2018 роках був відряджений до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів для участі в її роботі на постійній основі. Досі був заступником начальника управління Департаменту організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням органів Державного бюро розслідувань Офісу Генерального прокурора.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Венедіктова обговорила з прокурорами реформу та підбила підсумки 2020 року.

Нагадаємо, було завершено атестацію прокурорів місцевих прокуратур та військових прокуратур гарнізонів. 4064 прокурорів успішно пройшли іспити. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва