Велика приватизація: назвали пріоритетні об'єкти на 2021 рік

17:33, 23 февраля 2021
ТОП-3 об’єкти великої приватизації: АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія», АТ «ПКМЗ» (завод «Більшовик») та Президент-готель.
Велика приватизація: назвали пріоритетні об'єкти на 2021 рік
Джерело фото: hubs.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Голова Фонду держмайна Дмитро Сенниченко розповів про три об’єкти великої приватизації, які готуються до прозорих аукціонів у 2021 році. Про це повідомляє пресслужба Фонду.

ТОП-3 об’єкти великої приватизації: АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія», АТ «ПКМЗ» (завод «Більшовик») та Президент-готель.

 «ТОП-3 об'єкти великої приватизації, які Фонд буде виставляти на прозорі аукціони в першу чергу, це: АТ «ОГХК», завод «Більшовик» і Президент-Готель. Ми провели систематичну роботу, щоб ці об'єкти вийшли на аукціон якомога швидше, але це можливо виключно після зняття заборони на велику приватизацію Верховною Радою», – наголосив Дмитро Сенниченко.

Так, завдяки очищенню АТ «ОГХК» від корупційних схем та розкриттю інформації про цей актив, Фонд держмайна констатує високу зацікавленість щодо цього активу зі сторони потенційних інвесторів, переважна більшість з яких іноземні.

Приватизація АТ «ПКМЗ» (завод «Більшовик») запланована на 2 квартал 2021 року та є шансом на друге життя для цього підприємства. Адже у попередні роки виробництво було знищене, і тепер основний вид діяльності – здача приміщень в оренду. Натомість, приватизація дозволить перенести виробничі потужності з житлової зони, а наявні площі будуть використані на користь киян. Це дозволить не лише зберегти робочі місця працівникам, а й створити нові та модернізувати виробництво.

Президент-готель, який розміщений у самому центрі Києва, заплановано приватизувати у другому кварталі 2021 року. Для цього активно працює радник Concorde Capital, але Фонд уважно слідкує за процесом підготовки для дотримання інтересів держави.

Голова Фонду державного майна також розповів, що за процедурою радник має рекомендувати стартову ціну, яку потім має затвердити Уряд (включно зі стартовою ціною) – але ринкову ціну встановить прозорий аукціон із конкурентними торгами.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Мін’юст планує продати 35 тюрем.

Додамо, що Верховна Рада розблокувала велику приватизацію.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Telegram канал Sud.ua
Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва