Україна створить коаліцію країн-лобістів для вступу до ЄС, - Зеленський

15:50, 18 марта 2021
Литовська Республіка підтримає Україну, коли держава вирішить подати заявку на членство в ЄС.
Україна створить коаліцію країн-лобістів для вступу до ЄС, - Зеленський
Джерело фото: Офіс Президента
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Україна створює коаліцію країн-учасниць Європейського союзу, які будуть лобіювати її вступ до ЄС. Про це на пресконференції з литовським колегою Гітанасом Наусєдою заявив президент України Володимир Зеленський.

«Повноправне членство України в Європейському союзі не можна відкладати в довгий ящик. Україна в ЄС - це не фантастична далека мрія, а стратегічна мета, яку ми хочемо втілити якомога швидше, сформувавши широку коаліцію країн ЄС, які в хорошому сенсі цього слова стануть лобістами України на цьому складному шляху», - наголосив Зеленський.

Окрім цього, сьогодні, 18 березня,  Зеленський і Наусєда підписали Спільну декларацію про європейську перспективу України. Вона фіксує підтримку європейської перспективи України з боку Литви, а також визначає, що Україна, як і будь-яка європейська країна, яка поважає цінності, закріплені в Договорі про Європейський союз, може подати заявку на вступ при дотриманні всіх умов і зобов'язань.

«Документ визначає, що, відповідно до статті 49 Договору про Європейський Союз, Україна, як і будь-яка європейська держава, яка поважає цінності, закріплені у статті 2 цього Договору, і зобов’язується їм слідувати, може подати заявку на членство у Євросоюзі у разі дотримання всіх умов і зобов’язань.

При цьому Литовська Республіка підтримає Україну, коли наша держава вирішить подати заявку на членство в ЄС», - передають у пресслужбі Президента.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Президент Литви приїде в Україну з робочим візитом.

Крім цього, ми писали що Зеленський підписав закон щодо перебування в Україні робітників іноземних посольств та консульств.

 Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва