Вбивство копами Кирила Тлявова: Ірина Венедіктова повідомила нові деталі

13:23, 31 мая 2021
Наразі заплановано допити судових експертів та вирішення питання щодо продовження строку дії запобіжного заходу стосовно обвинувачених.
Вбивство копами Кирила Тлявова: Ірина Венедіктова повідомила нові деталі
Джерело фото: facebook.com/VenediktovaIryna
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова повідомила, що наразі відбулося 30 судових засідань у справі щодо вбивства 5-річного Кирила Тлявова. Про це вона заявила на своїй сторінці у Facebook.

«31 травня 2019 року трагічно закінчилися розваги поліцейських зі зброєю  - куля замість металевої бляшанки поцілила в голову 5-річному Кирилу Тлявову. За кілька днів малюк помер у лікарні.

Цю справу я тримаю на контролі з часу роботи в Державному бюро розслідувань. Судовий розгляд за обвинуваченням трьох колишніх поліцейських та неповнолітнього сина одного з них у вчиненні хуліганства та вбивства з необережності досі триває.

Наразі відбулося 30 судових засідань. На них досліджено письмові докази, зокрема: протоколи оглядів місця подій, протоколи обшуків, слідчих експериментів, висновки судових експертиз, а також речові докази. Допитані свідки сторін, в тому числі діти, які були поряд з хлопчиком того дня.

Наступні судові засідання призначені на 2, 7 та 8 червня 2021 року. Заплановано допити судових експертів та вирішення питання щодо продовження строку дії запобіжного заходу стосовно обвинувачених.  

Один з експоліцейських дотепер перебуває під вартою без визначення розміру застави. Двох ще торік, після внесення застави, з-під варти звільнено. Неповнолітній перебуває під наглядом матері, запобіжний захід для нього - особисте зобов’язання.

Залишається допит обвинувачених і сторони почнуть готуватись до фінальної стадії процесу - судових дебатів», — сказано у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що двоє патрульних розпивали спиртні напої у свій вихідний. Вони вирішили постріляти з вогнепальної зброї по бляшанках, але влучили у малолітнього хлопчика, який у цей час був на дитячому майданчику.

Також ми писали, що хлопчика з тяжкою відкритою проникною черепно-мозковою травмою було госпіталізовано. Дитина померла у лікарні.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва