Ірина Венедіктова обговорила судову реформу з американськими представниками

11:18, 11 октября 2021
«Відкладене правосуддя – відсутнє правосуддя, тому нам наразі гостро необхідна судова реформа», — наголосила Генпрокурор.
Ірина Венедіктова обговорила судову реформу з американськими представниками
Джерело фото: facebook.com/VenediktovaIryna
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова повідомила, що зміни в системі правосуддя мають відбуватися з фокусом на інтереси потерпілого. Про це вона заявила на своїй сторінці у Facebook.

«Поговорили про судову реформу з делегацією Агентства США з міжнародного розвитку (USAID):  спеціалістом з питань протидії корупції відділу сприяння розвитку демократії та врядування USAID Джеєм Тоттом, керівником програми «Нове правосуддя» USAID Девідом Майклом Воном та керівником програми розвитку демократії та врядування регіональної місії USAID в Україні, Молдові та Білорусі Олександром Піскуном.

Відкладене правосуддя – відсутнє правосуддя, тому нам наразі гостро необхідна судова реформа. Рішення суду – це фінальний результат роботи прокурорів і без них справедливість неможлива. Трансформації в цій системі необхідно робити із залученням всіх сторін в інтересах потерпілого, саме він має бути в фокусі всіх процесів. В основі змін правосуддя мають бути довіра до системи та доступ до неї.

USAID зараз запускає новий проєкт  «Правосуддя для всіх». Представники Агентства США з міжнародного розвитку зауважили, що він стосується реформи правосуддя на різних рівнях та має допомогти зробити його доступним для кожного громадянина для вирішення щоденних проблем.

Запросила фахівців агентства долучитися також до ініційованого Офісом Генпрокурора процесу розробки Концепції розвитку кримінальної юстиції та вдосконалення Кримінального процесуального кодексу. 

Обговорили також про поглиблення співпраці в сфері цифровізації, адже майбутнє кримінальної юстиції – це діджиталізація. А ми зараз активно працюємо над запуском електронного кримінального провадження, щоб зробити процеси оперативнішими», — написала Генпрокурор.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що посол ЄС в Україні Матті Маасікас розповів, коли міжнародних експертів слід чекати в Україні.

Крім того, видання повідомляло про те, що Вища рада правосуддя вже намагалася у вересні зв’язатися з міжнародними експертами –  членами Конкурсної комісії по формуванню ВККС.

Нова спроба зібрати разом українських та іноземних членів Конкурсної комісії призначена на 11 жовтня.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді